*

JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliitikot

Hyviä jouluja, hyviä poliitikkoja

Hyvät lukijat, olen taas oman tieni kulkija. Haluan tässä yhteydessä toivottaa hyviä jouluja kaikille säätyyn katsomatta, mutta myös lähettää terveisiä. Poliitikkoja haukutaan noin 700 päivää vuodessa, joten jos nyt joskus vähän kehuttaisiinkin?

A.Stubb tänään radiossa.

Alex väitti että "Suomi on täynnä ihmisiä jotka haluaa että ministeri epäonnistuu" .

 

Olen kyllä tuosta väitteestä täysin eri mieltä. Ihan kaikki äänestäjät haluaa että vihdoinkin joku ministeri onnistuisi tehtävässään ja saisi toteutettua lupauksiaan . Joka vaalien jälkeen jokainen äänestäjä toivoo myös että oma läpi päässyt ehdokas onnistuu.

Matkailun ja rahan ihmemaa

Lähtisitkö sinä matkalle maahan, joka yhdellä taikasanalla antaisi joka kuukausi vuosipalkan verran käyttörahaa, ilmaisen majoituksen ja lennättäisi sinut kotiin ilmaiseksi parin vuoden palkan kanssa takaisin?

Tekisitkö sinä päätöksiä, jotka maksaisivat muille miljoonia, mutta sinä, tai tuttavasi saisivat muutaman kymppitonnin? Tai luottaisitko siihen, että kukaan ei käytä päätöksiin jäävien väärinkäytösten mahdollisuutta hyväksi, koska eihän sellaista kukaan vähänkään moraalia omaava tekisi?

Vaikuttajat ja tiedotusvälineet irtopisteitten perässä – Luu jäi käteen!

G20-kokouksen suhteen oli havaittavissa suurta pettymystä maailman johtajia kohtaan, mutta se ei koskaan tarkoittanut sitä,että he lähtisivät mielenosoituksiin rikkoakseen paikkoja tai vaarantaakseen ihmisten turvallisuutta. Selkeä enemmistö mielenosoittajista oli rauhanomaisia ja käyttäytyi esimerkillisesti. On hyvä muistaa, että ei ole olemassa mielenosoituksia, jossa ei olisi riskejä väkivaltaan. Mielenosoitukseen osallistuminen tai mielenosoituksen järjestäminen sisältää aina riskejä, oli se kuinka hyvin järjestetty tahansa.

Poliitikon tehtävä on kuulla kansalaisia myös sosiaalisessa mediassa!

Olen miettinyt syitä, että miksi politiikassa edelleen jopa kuntatasolla uskotaan paljon mainonnan voimaan? Eikö tärkeää olisi luoda kontakti kansalaisiin ja kuntalaisiin joko toreilla ja tilaisuuksissa tai sosiaalisen median avulla?

Miten on mahdollista. että kusi nousee päähän jo kuntavaalikampanjan aikaan? On kyse kohtaamisesta, eikä poliitikkojen ylhäältä lausutuista totuuksista kansalle. Asetelma pitäisi kääntää siten että poliitikkojen on tärkeintä kuulla kansaa ja jättää oma julistaminen vähemmälle.

Kuntavaalitunnelmia Oulusta!

Olen tavannut jo monia kuntapoliitikkoja kaikista vakavasti otettavista puolueista ja kohtaamiset ovat olleet ihan hyviä. Olen jossain määrin jopa yllättynyt positiivisesti oululaisten kuntapoliitikkojen ja heidän lähellä olevien kampanjahenkilöiden osaamisen tasosta.

Poliitikot väheksyvät tai jopa pelkäävät kansaa?

Huomasin vaalimainoksia selatessani, että harva ehdokas laittaa yhteystietoja ollenkaan näkyville ilmeisesti yhteydenottoja peläten.

Uskossani olen heikko

Olen  tottunut poliitikkoihin, jotka lupaavat ja valehtelevat.  Se on globaalisti tuttua ja turvallista.

Mutta sitten tulee tämä mr. Trump, sittemmin presidentti.  Trump lupasi rajoillensa paremman valvonnan ja katso!  Tultuaan valituksi alkaa toteuttaa lupaustaan.   Tämä on jotain, joka uskoani politiikkaan horjuttaa.  Joku  saattaakin tehdä mitä lupaa.

Elämästä on tullut täysin arvaamatonta.

Miksi taiteilijat eivät sovi poliitikoiksi?

Katselin joulunpyhinä Ylen Areenasta U2-yhtyeen ”Innocence + Experience” -konserttia, joka oli taltioitu Pariisissa noin vuosi sitten tapahtuneen terrori-iskun jälkeen. Oli varmaan kova paikka astua tuhansien ihmisten eteen julistamaan rauhaa, rakkautta ja ”maailmankansalaisuutta” (Bonon käyttämä käsite) tilanteessa, jossa monikulttuurisuuden hedelmiä oli jouduttu keräämään ruumissäkkeihin yleisön kotikaupungissa.

Työkseen muunneltua totuutta puhuvien aika

Helsingin sanomat kysyy, että onko maailma siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan? (HS 28.8.2016)

Itse koen, että olemme eläneet tuossa ajassa jo pitkään, sillä niin pitkään kuin muistan, olemme voineet tasaisin väliajoin lukea mediasta sellaisten ihmisten kannanottoja, jotka valehtevat työkseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä