JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliitikot

Tekevätkö poliitikot virheitä?

Kun seuraa julkista keskustelua päivänpolttavista aiheista ja politiikan aikaansaannoksista, törmää usein kannanottoon, jonka mukaan poliitikot tekevät virheitä. Yleensä nämä kannanotot tulevat esiin ihan arkipäiväisessä keskustelussa, artikkelien kommenteissa sekä sosiaalisen median postauksissa.

Mutta tekevätkö poliitikot todella virheitä?

Jos poliitikkojen virheillä tarkoitetaan tyhmiä kannanottoja, niin vastaus on kyllä. Jos poliitikkojen virheillä tarkoitetaan typeriä päätöksiä, niin vastaus on ei.

Suomi suosii rikkaita - Verotus ainutlaatuista

Mikään ei kannata koska verotus. Näin Suomessa on tapana valittaa. Mutta mikä on totuus? Millainen on yritysverotuksemme, pääomaverotuyksemme ja perintöverotuksemme? Ketkä hyötyvät eniten? Ne, joiden varat ovat vakuutuskuorissa, vai jotkut muut?

Minulle verotus ei yrittäjänä koskaan ollut ongelma, sillä hiki valui aivan riittävästi yrittäessäni hankkia sitä voittoa, josta veroja piti maksaa.

Mitä on poliitikon ahkeruus?

Mitä on poliitikon ahkeruus?

1. Kokouksissa läsnäolemista!

2. Toreille heilumista ja julistuksellista messuamista!

3. Sidosryhmien ja lobbareiden tapaamisia!

4. Puhelimessa sanaseppoilua!

5. Mielipidekirjoittelua kerran vuodessa sanomalehtiin tai paikallislehtiin.

Versus

Mitä on poliitikon ahkeruus?

1. Kansan kohtaamista ja kuuntelua kaikkialla!

2. Asioihin perehtymistä!

3. Omasta hyvinvoinnista huolehtimista!

4. Esimerkillä johtamista!

5. Päivittäistä julkista raportointia poliitikon hommista!

Hyviä jouluja, hyviä poliitikkoja

Hyvät lukijat, olen taas oman tieni kulkija. Haluan tässä yhteydessä toivottaa hyviä jouluja kaikille säätyyn katsomatta, mutta myös lähettää terveisiä. Poliitikkoja haukutaan noin 700 päivää vuodessa, joten jos nyt joskus vähän kehuttaisiinkin?

A.Stubb tänään radiossa.

Alex väitti että "Suomi on täynnä ihmisiä jotka haluaa että ministeri epäonnistuu" .

 

Olen kyllä tuosta väitteestä täysin eri mieltä. Ihan kaikki äänestäjät haluaa että vihdoinkin joku ministeri onnistuisi tehtävässään ja saisi toteutettua lupauksiaan . Joka vaalien jälkeen jokainen äänestäjä toivoo myös että oma läpi päässyt ehdokas onnistuu.

Matkailun ja rahan ihmemaa

Lähtisitkö sinä matkalle maahan, joka yhdellä taikasanalla antaisi joka kuukausi vuosipalkan verran käyttörahaa, ilmaisen majoituksen ja lennättäisi sinut kotiin ilmaiseksi parin vuoden palkan kanssa takaisin?

Tekisitkö sinä päätöksiä, jotka maksaisivat muille miljoonia, mutta sinä, tai tuttavasi saisivat muutaman kymppitonnin? Tai luottaisitko siihen, että kukaan ei käytä päätöksiin jäävien väärinkäytösten mahdollisuutta hyväksi, koska eihän sellaista kukaan vähänkään moraalia omaava tekisi?

Vaikuttajat ja tiedotusvälineet irtopisteitten perässä – Luu jäi käteen!

G20-kokouksen suhteen oli havaittavissa suurta pettymystä maailman johtajia kohtaan, mutta se ei koskaan tarkoittanut sitä,että he lähtisivät mielenosoituksiin rikkoakseen paikkoja tai vaarantaakseen ihmisten turvallisuutta. Selkeä enemmistö mielenosoittajista oli rauhanomaisia ja käyttäytyi esimerkillisesti. On hyvä muistaa, että ei ole olemassa mielenosoituksia, jossa ei olisi riskejä väkivaltaan. Mielenosoitukseen osallistuminen tai mielenosoituksen järjestäminen sisältää aina riskejä, oli se kuinka hyvin järjestetty tahansa.

Poliitikon tehtävä on kuulla kansalaisia myös sosiaalisessa mediassa!

Olen miettinyt syitä, että miksi politiikassa edelleen jopa kuntatasolla uskotaan paljon mainonnan voimaan? Eikö tärkeää olisi luoda kontakti kansalaisiin ja kuntalaisiin joko toreilla ja tilaisuuksissa tai sosiaalisen median avulla?

Miten on mahdollista. että kusi nousee päähän jo kuntavaalikampanjan aikaan? On kyse kohtaamisesta, eikä poliitikkojen ylhäältä lausutuista totuuksista kansalle. Asetelma pitäisi kääntää siten että poliitikkojen on tärkeintä kuulla kansaa ja jättää oma julistaminen vähemmälle.

Kuntavaalitunnelmia Oulusta!

Olen tavannut jo monia kuntapoliitikkoja kaikista vakavasti otettavista puolueista ja kohtaamiset ovat olleet ihan hyviä. Olen jossain määrin jopa yllättynyt positiivisesti oululaisten kuntapoliitikkojen ja heidän lähellä olevien kampanjahenkilöiden osaamisen tasosta.

Poliitikot väheksyvät tai jopa pelkäävät kansaa?

Huomasin vaalimainoksia selatessani, että harva ehdokas laittaa yhteystietoja ollenkaan näkyville ilmeisesti yhteydenottoja peläten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä