JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Palveluyhteiskunta

Palveluyhteiskunnan autuus

Sain kimmokkeen blogikirjoitukselleni toisesta verotusta käsitelleen blogin keskustelusta. Siinä eräs kommentoija toi hyvin esille, että talousjärjestelmä ei ole kakun leipomista ja sen jakamista, vaan koko järjestelmä pyörii sillä että raha liikkuu. Koska verottaja saa aina osansa kun raha vaihtaa omistajaa yhteiskunta hyötyy rahan liikkeestä. Olettaa siis sopii että olemme luoneet järjestelmän jossa kannattaa ansaita ja käyttää rahaa mahdollisimman paljon. Onko siis näin?

Mistä työttömyys johtuu?

Tilastokeskus julkisti tänään (24.3.2015) viimeisimmät madonlukunsa työttömyydestä, ja myös eri puolueiden keskuudessa alkaa vihdoin olla jonkinasteinen konsensus siitä, että työttömyys on merkittävimpiä ongelmia mitä tässä maassa on.

Yhtä mieltä ei kuitenkaan olla työttömyyden syistä, ja tämän takia myös ehdotetut korjaustoimenpiteet ovat hakuammuntaa, ja osittain ristiriitaisia. Luonnollisesti minulla on omat ehdotukseni, mutta en tässä kirjoituksessa aio mennä niihin, vaan haluan pureutua tärkeämpään kysymykseen - mistä Suomen korkea työttömyys johtuu?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä