JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Lomat

Opiskelu on kovaa hommaa kovassa yhteiskunnassa

SYL kyseli, miksei opiskelijoilla ole oikeutta lepoon ja lomaan. Moni opiskelija tekee kesällä töitä eikä siksi ehdi pitää kunnon lomaa. SYL:n mukaan opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jolla ei ole oikeutta loma-ajan toimeentuloon.

Siitä repesi ymmärrettävästi riemu, mutta hyvä että puhutaan.

Kertoo ajastamme, että kolmasosalla korkeakouluopiskelijoista on mielenterveyden ja jaksamisen kanssa ongelmia.

Eduskunta EU-aikaan: töihin heinäkuussa!

# Suomen hallitusten ministerit tietävät jo karvasta kokemuksesta, että heinäkuu on EU:n kiireisin kuukausi. Silloin yritetään saada asiat hallintaan ennen elokuun lomia. Siispä ministerikokouksia riittää. Brysselissä pitää juosta harva se päivä. Ilmankos ministeristressi painaa ja hallituksessa syntyy kasapäin heikosti valmisteltuja esityksiä.

   Hallituksessa siis jo tiedetään, että Suomen on pakko elää ”EU:n ytimien” määräämässä aikataulussa.

Kehitysehdotuksia tarjotulle yhteiskuntasopimukselle

Tällä viikolla taistellaan yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi, jossa työntekijäpuoli saa keppiä ja työnantajat porkkanaa. Työntekijäpuoli ei peräänny, koska saavutetuista eduista on vaikea luopua. Luotto työnantajapuoleen ei ole korkealla, koska osakkeenomistajien osingot ovat menneet työpaikkojen edelle. Varsinkin kun Suomeen syntyneistä uusista työpaikoista lähes kaikki syntyvät pk-yrityksiin. Työnantajapuoli tuskin suostuu parantamaan keskimääräisesti eurooppalaista heikompaa irtisanomissuojaamme, koska se luottaa porvarihallituksen tukeen.

Työnteosta kesällä

Tänään maanantaina on koulujen kesäloman ensimmäinen päivä. Hallitus saatiin viime viikolla muodostettua ja tavoitteena on turvata työn ja yrittämisen mahdollisuudet Suomessa. Hallitusohjelmaan sisältyy muun muassa monia koulutukseen vaikuttavia linjauksia. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä