JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Jatkojytky

Hallitus persiinalaisella torilla - kalifi luovutti

Ollaan noin puolivälissä. Alexander Stubb hävisi ja Timo Soini* luovutti. Jäljellä pääministeri Juha Sipilä.

Vihreät ja kaiken muunkin väriset jytkyt

Iltalehdessä ennakoitiin gallupin pohjalta Vihreillä olevan suurin kannatuspotentiaali. Se nyt tuskin muuttuu 38% kannatukseksi, mutta ainakin moni kokee puolueen äänestämisen olevan mahdollisuuksien rajoissa.

 

Ei silmiin osunut Taloustutkimuksen "oikeita" gallup-lukuja, niin lainasin uusimpia tuloksia HS-gallupilta.

 

Jatkojytkystä ja persujen hallitukseen menosta

Eilen käydyissä eduskuntavaaleissa perussuomalaisista tuli eduskunnan toisiksi suurin puolue 38 kansanedustajalla. Puheenjohtaja Soini risti tuloksen jatkojytkyksi. Pidän tulosta voittona, vaikka viime vaaleihin verrattuna miinusta tuli yhden paikan verran. Perussuomalaiset on nyt suurempi eduskunnassa kuin perinteiset valtapuolueet kokoomus ja Sdp. Lisäksi kannatus oli selvästi suurempi kuin kunta- ja eurovaaleissa. Talvella puolueessa tuntui olevan vallalla jonkinlainen apatia heikkojen gallup-tulosten myötä.

PS vakiinnutti ja vahvisti asemansa suurena puolueena

Kansa on puhunut ja pulinat pois. Tähän on tyytyminen, ja tästä kaikkien on lähdettävä eteenpäin vaalituloksesta riippumatta.

Kaiken asiattoman leimaamisen ja median vähättelyn ja vääristelyn jälkeen olen perussuomalaisten vaalitulokseen erittäin tyytyväinen. Neljän vuoden takainen poikkeuksellisen suuri vaalivoitto sai jatkoa, sillä nyt tuli jatkojytky. PS vakiinnutti ja vahvisti asemansa suurena puolueena. Eilen olimme kolmanneksi suurin, tänään toiseksi suurin puolue. Se on kiistaton tosiasia, jonka myöntäminen monille mukasuvaitseville lienee edelleenkin vaikeaa.

Jatkojytky tulossa suurimmalle työväenpuolueelle

Tuorein gallup on mukavaa luettavaa, sillä se lupaa perussuomalaisille vahvan jatkojytkyn. Tutkimuksen merkitystä korostaa se, että ajankohta tutkimukselle on mahdollisimman tuore. Se siis kuvaa suurta muutosta mikä on tapahtumassa: jatkojytky on hyvinkin mahdollinen. Urheiluslangilla ilmaistuna kunnon ajoitus näyttää osuvan kohdalleen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä