*

JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsepuolustus

Kamppailulajeista kansalaisvelvollisuus

Turussa viime aikana tapahtunut oli hyvin järkyttävä uutinen. Terrorismi on siis rantautunut Suomeen. Mutta vielä järkyttävämpää oli kansalaisten reaktiot. Pari meni auttamaan, ja kunnianosoitukset heille. Silti suurin osa joko pakeni tai kuvasi puhelimen kameralla tapahtunutta. Pakenijoita sentään ymmärrän, mutta että kuvaaminen???

Laki rikollisten turvana Suomessa

Luin tuossa uutisen kuinka vanhempi mies puolusti itseään kahta murtovarasta vastaan, jotka olivat tunkeutuneet väkivalloin miehen kotiin. Asukas ampui uutisen mukaan toista murtomiehistä, mutta ei kuolettavasti. Itseään ventovierasta ylivoimaa vastaan puolustanut mies vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä. Suomi on hullu maa. Väkivallan kohteeksi joutuneen on varmistettava etukäteen minkä tasoinen vaaratilanne häneen kohdistuu ennenkuin puolustautuu.

Digi-itsepuolustus on nykypäivän kansalaistaito

Ystäväni soitti. Hän kertoi ahdistuvansa siitä, mihin maailma on menossa. Hän haluaa tehdä jotain, toimia. Niin haluavat monet muutkin hänen tuttavapiirissään.

Yksi tapa toimia on nostaa äänensä kuuluville ja ottaa kantaa, mutta ystävääni pelottaa. Samoin hänen tuttaviaan. Mielikuva siitä, mitä saa niskaansa, jos käy netissä puolustamaan vaikkapa feminismiä tai ihmisoikeuksia, on luotaantyöntävä.

“Voitko Kaisa kirjoittaa blogiisi siitä, miten nettikeskustelussa voi pärjätä”, ystävä pyysi. Tämä kirjoitus on vastaus siihen pyyntöön.

Käkätin

Naapurikaupungissani Järvenpäässä on valtuutettu Seppo Heino esittänyt kannanottojaan maahanmuuttajiin. Tästä on seurannut kohinaa. Erityisesti on tartuttu kohtaan "joka kerta vetäiskää matua käkättimeen kun tilanne niin vaatii. Älkää kattelko sivusta kun matut ahdistelee, puuttukaa tilanteeseen välittömästi ja kovaa." Lisähaastattelussa hän kommentoi ja täsmentää näkemyksiään.

Raivotilat

Alkoi mietityttää ihmisen elinkamppailu ja siihen liittyvät raivotilat, joita on mielestäni kolmea erilaista.

1. Pimeä raivo, joka on hyvinkin epärationaalista ja se voi kohdistua henkilöä itseään vastaan.

2. Valkoinen raivo, josta on Suomessa viime aikoina puhuttu, jossa on suuri osuus kostoajatuksilla, enkä tätäkään raivotilaa kovin järkevänä pidä.

3. Kirkas raivotila, jossa esimerkiksi äiti puolustaa omaa lastansa täysin pyyteettömästi ja uhrautuvasti.

Aseenkantamiskeskustelusta

Eräs tuttuni pääsi juuri "Merikarvia-lehti" -lehteen. Hän sai tuoreesti hyvin arvostettavan vyötason. (Onneksi olkoon tästä!) Uutisointi lähestyikin tätä. Asiallisella otsikolla, "Miekkaileva farmaseutti" kerrottiin muun muassa siitä että "Tälle kaverille ei kannata ryppyillä. Hänellä on kolme mustaa vyötä japanilaisista miekkailulajeista."

EU:N TURKKI-KOKOUKSESSA TAVOITELLAAN ”KOKONAISVALTAISTA” MAAHANMUUTTOSTRATEGIAA

Euroopan unionin jäsenmaiden valtion- tai hallitusten päämiehet (eli pääministerit) kokoontuvat maanantaina 7. maaliskuuta 2016 Brysseliin ”epämuodolliseen” kokoukseen. Vaikka kokous nähdään ensisijaisesti EU:n ja Turkin pääministeri Ahmet Davutoǧlun tapaamisena, sen agenda korostaa Schengen-järjestyksen palauttamista ja eurooppalaisen konsensuksen synnyttämistä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin kutsukirjeessä, jota ei etsinnöitäni huolimatta näyttänyt olevan saatavilla suomeksi, todetaan muun muassa seuraavaa:

Itsepuolustuskursseilta apua turvattomuuteen

Jätin viime valtuuston kokouksessa aloitteen itsepuolustuskurssien järjestämiseksi oululaisille naisille ja tytöille saamani kuntalaispalautteen johdosta. Ihmiset ovat huolissaan niin lapsien, nuorten kuin vanhempien yksin ulkona liikkumisesta, ja turvattomuuden tunne on tutkitusti ennätyskorkealla (MTS 21.1.). Eniten suomalaisten huoli oli kasvanut maahanmuuttajien määrän kasvun vuoksi, eikä huoli ole turha.

Tilaa katupartioille, 16 poliisiasemaa kiinni!

Kansalaispartioita nousee eri puolille Suomea kuin sieniä sateella. Poliisin vasteajat vakaviinkin rikoksiin laskevat kuin lehmän häntä ja poliisia ei näy eikä kuulu kasvukeskusten ulkopuolella.

 

Nyt sisäministeriö on säästöohjelmassaan sulkemassa 16 poliisilaitosta. Tämä vähentäisi edelleen radikaalisti sitä aikaa, jonka poliisipartiot pystyvät käyttämään turvallisuuden valvontaan näillä alueilla. Jo nyt poliisipartioiden työajasta suuri osa kuluu pitkiin putkakuljetuksiin ja siirtymiin laitokselta toiminta-alueelle. Tämä trendi pahenisi edelleen.

 

Pääministeri kieltää muilta itsepuolustuksen - piileskelee poliisin takana

Poliisit suojelevat valtionjohtoa! Suuri salaisuus on paljastettu ja terroristit voittavat! Voimakkaalla närkästymisellä pyritään peittämään sitä tosiasiaa, että pieni osa eliitistä elää aseistettujen poliisien suojeluksessa.

 

Samaan aikaan tavallisella kansalla ei ole oikeutta kantaa tai käyttää minkäänlaisia minkäänlaisia itsepuolustusvälineitä. Ihmisten turvallisuus on sattuman käsissä, kun poliisin resurssit on revitty järkyttävän ohuelle ja kohdennettu ylinopeuksien ja kannabiksen kasvattajien jahtaamiseen.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä