*

JussiAhde

Kaikki blogit puheenaiheesta Holhoaminen

Valittajat eivät tiedä mistä he puhuvat

Hiljattain taas valitettiin iltapäivälehtien sivuilla siitä, miten EU tahtoo asettaa patalappuille tai pannukintaille laatuvaatimuksia.

Tällaiset uutiset ovat luonnollisesti saaneet kansan raivoihinsa ja useat bloggaajat ovat kirjoitelleet siitä, miten EU kieltää kaiken, eikä missään virkamiesten toihuissa ole mitään tolkkua.

Holhoamisen aikakausi on saavuttanut päätepisteensä

” Mikäli Juha Sipilän hallituksen uusi alkoholilaki menee läpi, alkoholistien määrä kasvaa Suomessa, varoittavat professori Pekka Puska ja päihderiippuvaisia hoitava Mika Arramies.” (Iltasanomat 23.11.2016 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005018739.html ). Tähän lausumaan kiteytyy hyvin monta ongelmaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Ihmiset verotetaan kipeiksi... anteeksi siis terveiksi

Ihmisten käyttäytymisen ja terveystottumusten ohjailu verotusta säätelemällä niin sanotuilla haittaveroilla sillä näyttävästi ihmiset eivät monien mielestä itse osaa pitää huolta terveydestä ja syödä terveellisesti. Koska (Euroopan Unionin pyynnöstä) Suomesta ollaan poistamassa makeisveroa, sai se Keskustan kansanedustaja kolmikon Hanna Kososen, Hannakaisa Heikkisen ja Annika Saarikkon voivottelemaan ja surkuttelemaan ihmisten terveyden perään (sekä menetettävien 250 milj.

Vapauden kaipuu

Kuuluuko teidän mielestänne valtion tehtäviin rajoittaa merkittävästi kansalaistensa itsemääräämisoikeutta? Mikäli vastasitte kyllä, voitte jo lopettaa tämän lukemisen ja siirtyä jonkun minua vanhurskaamman Kristillisdemokraatin blogiin.

 

Haluaisitko töihin tai kuntouttavaan työtoimintaan...........

Jäi mieleen yksi keskustelu, mikä käytiin Lohjalla, tai paremminkin osa-alue siitä. Vaalit lähenevät ja nyt on se aika käsillä, kun otetaan mielipiteistä mittaa, useimmiten hyvässä hengessä, mutta mielipide-erot tulevat esille. Asia mitä jäin miettimään, on pitkäaikaistyöttömien työllistämistoimet ja ns. aktivointitoimet. Todellisuudessa me olemme tilanteessa, missä kaikille ei ole työpaikkoja ja työllisilläkin on epävarmat ajat.

Pidetäänhän huoli, että meillä on Suomessa ihmisille hyvät palvelut

Sosiaalidemokraattien pohjoiskarjalainen kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan Aurinkorannikolla asuvista suomalaisista. Hän jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen Espanjan Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten sosiaalityöntekijäpalveluista. (Karjalainen 12.11.2014)
 

"Savuttomuutta" vastaan, savuttomuuden puolesta

Lapin Kansa uutisoi eilen, että kaikki Lapin kunnat Enontekiötä ja Keminmaata lukuun ottamatta ovat julistautuneet savuttomiksi. Uutisen mukaan myös Enontekiöllä ja Keminmaassa valmistellaan päätöksiä asiaan liittyen. En tiedä Keminmaan tilanteesta, mutta Enontekiöllä tällaista päätöstä ei valmistella enkä tule kunnan johtavana viranhaltijana sitä edistämäänkään millään tasolla.

Viranomainen tietää paremmin? - kohti yksilökeskeistä työvoimapolitiikkaa

Jo muutaman vuoden ajan työttömät työnhakijat ovat voineet opiskella päätoimisesti työttömyysetuuden turvin. Järjestelmä on mielestäni erittäin hyvä ja kannatettava, josta meillä on omassakin kotitaloudessamme kokemusta. Kotona makuuttamisen sijaan on järkevää antaa ihmisille mahdollisuus omaehtoisesti parantaa työllistymismahdollisuuksiaan. On myös järkevää, että ihmisille annetaan mahdollisuus valita koulutusta omista lähtökohdistaan käsin.

Holhoajien puheenvuoro

Hesarin Nyt-liitteessä oli tylsä juttu, joka avaa suomalaisen byrokraatin mielenmaisemaa. Siinä haastatellaan kolmea suomalaista virkamiestä. Jutussa paljastuu ylimielisyyttä, kauhukuvilla pelottelua, vastuunpakoilua ja tietenkin "Ajatelkaa lapsia!" -- ei mitään mullistavan uutta siis.

Regulaatioasevarustelu – Haitallisen tuen oireidenhoidon järkyttävä hinta

Pankkien regulointi on kallista oireidenhoitoa ongelmille, jotka johtuvat valmiiksikin kalliista ja tuhoisasti finanssialaa vääristävästä subventiosta (eli tuesta): ilmaisesta talletustakauksesta. Olisi todella paljon tehokkaampi, reilumpi ja halvempi ratkaisu poistaa subventio laittamalla takaukselle hinta ja tehdä talousjärjestelmästä niin robusti (tai antifragiili), ettei yksikään yritys olisi ikinä "too big to fail".

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä