Avoin kirje Sauli Niinistölle

Hyvä valtiomme Presidentti Sauli Niinistö, 

Me olemme viime päivinä voineet seurata kuinka Kataloniassa paikallinen kansa on päättänyt toteuttaa ihmisen tärkeintä oikeutta eli vapaata tahtoa, ja äänestää kansansa itsenäisyydestä sekä vapaudesta. Hallituksen lähettämät poliisivoimat ovat estäneet ihmisten pääsyn lukuisille äänestyspaikoille, sekä täysin kiistattomasti videotodisteiden valossa pahoinpidelleet naisia, miehiä, vanhuksia, nuoria sekä myös palomiehiä jotka rauhaa kunnioittaen seisoivat rinta rinnan puolustamassa kansansa oikeutta toteuttaa vapaata tahtoaan. Ihmisiä on myös ammuttu kumiluodeilla  joiden hyvin tiedetään voivan tappaa. 

Tässä kiistatonta videomateriaalia poliisin toimista: https://tinyurl.com/y8buwtyw

Monien hämmästykseksi Espanjan pääministeri kiitti äskettäin julkisesti poliisia sekä armejan voimia hyvästä työstä sekä siitä että he toteuttivat hallituksen mandaattia. 

Presidenttiä Suomessa pidetään usein arvojohtajana, ja haluaisin kysyä sinulta hyvässä hengessä että miten tämä toiminta istuu sinun henkilökohtaiseen arvomaailmaan, ja aikooko Suomi valtiona tuomita nämä räikeät ihmisoikeusloukkaukset, vai hyväksyä ne hiljaa katsoen sivusta? 

Arvostaisin suuresti rehellistä sekä selkeää vastaustasi, ja uskon että niin arvostaisi moni muukin. Kommentoitte Yle:lle tapahtumista että ”Se kyllä kuulostaa kovalta”, vaikka kunnioitan täysin näkemystänne, on mielestäni Suomen kansalla, sekä koko ihmiskunnalla oikeus kuulla hieman enemmän arvoistasi, sekä kuulla suustasi sen että Suomen kansa voi olla huoleti ja luottaa siihen että kukaan täällä ei ikinä jodu kohtaamaan väkivaltaa valtion toimesta ilmaistessaan vapaata tahtoaan rauhanomaisesti.

Omasta perspektiivistäni katsottuna nämä väkivallan teot ovat kaikkea sitä vastaan minkä itse sydämessäni tiedän sekä tunnen oikeaksi, ja henkilökohtaisesti toivoisin että me rauhaa, demokratiaa sekä ihmisen vapaata tahtoa vaalivana, yhtenäisenä valtiona lähetämme Espanjalle, sekä koko maailmalle voimakkaan viestin että me Suomalaiset ihmiset tuomitsemme kaiken väkivallan Valtion toimesta kansalaisia kohtaan, sekä kaiken toiminnan joka ylittää ja loukkaa ihmisen vapaata tahtoa, sekä oikeutta äänestää.

Perspektiivistäni katsottuna, jos me yksilöinä sekä kollektiivisena kansakuntana katsomme nyt pois ja hiljaa hyväksymme tämän väkivallan, me työnnämme meidän yhteisen moraalin ja etiikan rajaa vain entistä kauemmaksi pois rauhasta ja rakkaudesta. Me määrittelemme asenteillamme sekä moraalillamme tulevaisuutemme suunan, sekä sen mikä on meille oikein ja väärin. Tämän takia on mielestäni tärkeää kansankunnan johtohahmona ottaa tämmöisten tapahtumien äärellä se arvojohtajan rooli joka presidentille mielestäni kuuluu ja ilmaista selkeästi istuuko nämä tapahtumat presidentin sekä Suomen Valtion arvomaailmaan, ja mihin suuntaan me tuota yhteistä arvomaailmaa viemme.

Meillä jokaisella ihmisellä on vapaa tahto, ja oikeus kuulua niihin yhteisöihin joihin parhaaksi koemme. Jos Suomen Valtio hiljaa hyväksyy tämän väkivallan eikä esimerkillään voimakkaasti viesti että me haluamme edistää väkivallattomuutta, ihmisoikeuksia sekä rauhaa, en yksinkertaisesti koe voivani kuulua osaksi Suomen Valtiota, koska jos me yksilöinä sekä yhteiskuntana hyväksymme ihmisoikeuksien polkemisen sekä väkivallan, me myös kykenemme itse siihen, ja tähän suuntaan en suostu itseäni sekä yhteiskuntaamme ajamaan. Haluan olla osana, sekä olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa joka toimii aidosti jokaisen kansalaisensa puolesta, kunnioittaen jokaisen ihmisen vapaata tahtoa sekä koskemattomuutta.

Toivon sydämmestäni että löydät aikaa ottaa pienen hetken, ja vastata minulle sekä jokaiselle joka haluaa kantasi kuulla. 

 

Rakkaudella ja ystävyydellä, Jussi Ahde. 

Helsingissä 2.10. 2017 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu