JussiAhde

Avoin kirje Sauli Niinistölle

Hyvä valtiomme Presidentti Sauli Niinistö, 

Me olemme viime päivinä voineet seurata kuinka Kataloniassa paikallinen kansa on päättänyt toteuttaa ihmisen tärkeintä oikeutta eli vapaata tahtoa, ja äänestää kansansa itsenäisyydestä sekä vapaudesta. Hallituksen lähettämät poliisivoimat ovat estäneet ihmisten pääsyn lukuisille äänestyspaikoille, sekä täysin kiistattomasti videotodisteiden valossa pahoinpidelleet naisia, miehiä, vanhuksia, nuoria sekä myös palomiehiä jotka rauhaa kunnioittaen seisoivat rinta rinnan puolustamassa kansansa oikeutta toteuttaa vapaata tahtoaan. Ihmisiä on myös ammuttu kumiluodeilla  joiden hyvin tiedetään voivan tappaa. 

Tässä kiistatonta videomateriaalia poliisin toimista: https://tinyurl.com/y8buwtyw

Monien hämmästykseksi Espanjan pääministeri kiitti äskettäin julkisesti poliisia sekä armejan voimia hyvästä työstä sekä siitä että he toteuttivat hallituksen mandaattia. 

Presidenttiä Suomessa pidetään usein arvojohtajana, ja haluaisin kysyä sinulta hyvässä hengessä että miten tämä toiminta istuu sinun henkilökohtaiseen arvomaailmaan, ja aikooko Suomi valtiona tuomita nämä räikeät ihmisoikeusloukkaukset, vai hyväksyä ne hiljaa katsoen sivusta? 

Arvostaisin suuresti rehellistä sekä selkeää vastaustasi, ja uskon että niin arvostaisi moni muukin. Kommentoitte Yle:lle tapahtumista että ”Se kyllä kuulostaa kovalta”, vaikka kunnioitan täysin näkemystänne, on mielestäni Suomen kansalla, sekä koko ihmiskunnalla oikeus kuulla hieman enemmän arvoistasi, sekä kuulla suustasi sen että Suomen kansa voi olla huoleti ja luottaa siihen että kukaan täällä ei ikinä jodu kohtaamaan väkivaltaa valtion toimesta ilmaistessaan vapaata tahtoaan rauhanomaisesti.

Omasta perspektiivistäni katsottuna nämä väkivallan teot ovat kaikkea sitä vastaan minkä itse sydämessäni tiedän sekä tunnen oikeaksi, ja henkilökohtaisesti toivoisin että me rauhaa, demokratiaa sekä ihmisen vapaata tahtoa vaalivana, yhtenäisenä valtiona lähetämme Espanjalle, sekä koko maailmalle voimakkaan viestin että me Suomalaiset ihmiset tuomitsemme kaiken väkivallan Valtion toimesta kansalaisia kohtaan, sekä kaiken toiminnan joka ylittää ja loukkaa ihmisen vapaata tahtoa, sekä oikeutta äänestää.

Perspektiivistäni katsottuna, jos me yksilöinä sekä kollektiivisena kansakuntana katsomme nyt pois ja hiljaa hyväksymme tämän väkivallan, me työnnämme meidän yhteisen moraalin ja etiikan rajaa vain entistä kauemmaksi pois rauhasta ja rakkaudesta. Me määrittelemme asenteillamme sekä moraalillamme tulevaisuutemme suunan, sekä sen mikä on meille oikein ja väärin. Tämän takia on mielestäni tärkeää kansankunnan johtohahmona ottaa tämmöisten tapahtumien äärellä se arvojohtajan rooli joka presidentille mielestäni kuuluu ja ilmaista selkeästi istuuko nämä tapahtumat presidentin sekä Suomen Valtion arvomaailmaan, ja mihin suuntaan me tuota yhteistä arvomaailmaa viemme.

Meillä jokaisella ihmisellä on vapaa tahto, ja oikeus kuulua niihin yhteisöihin joihin parhaaksi koemme. Jos Suomen Valtio hiljaa hyväksyy tämän väkivallan eikä esimerkillään voimakkaasti viesti että me haluamme edistää väkivallattomuutta, ihmisoikeuksia sekä rauhaa, en yksinkertaisesti koe voivani kuulua osaksi Suomen Valtiota, koska jos me yksilöinä sekä yhteiskuntana hyväksymme ihmisoikeuksien polkemisen sekä väkivallan, me myös kykenemme itse siihen, ja tähän suuntaan en suostu itseäni sekä yhteiskuntaamme ajamaan. Haluan olla osana, sekä olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa joka toimii aidosti jokaisen kansalaisensa puolesta, kunnioittaen jokaisen ihmisen vapaata tahtoa sekä koskemattomuutta.

Toivon sydämmestäni että löydät aikaa ottaa pienen hetken, ja vastata minulle sekä jokaiselle joka haluaa kantasi kuulla. 

 

Rakkaudella ja ystävyydellä, Jussi Ahde. 

Helsingissä 2.10. 2017 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Suomen hallitus käänsi selän perussuomalaisille,koska "arvopohja oli väärä."
Tuon logiikan mukaan suomen hallituksen pitäisi kääntää selkä espanjan hallitukselle,koska "arvopohja on väärä."
Jään mielenkiinnolla odottamaan:)

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Minä myös Jaakko! Mukavaa syksyä, ja tovotaan ettei meidän tarvitse odottaa talveen asti.. :) <3

Juha Hämäläinen

Tiedät Jussi jo kotioloistasi, että politiikka on kaupankäyntiä, jossa myös vaikeneminen vääryyksistä kuuluu vaihdantavälineisiin. Mielestäni odotat liikaa henkilöiltä, jotka tätä kauppaa käyvät työkseen. Olet aito idealisti eli poliitikon vastakohta, jolle kaikki on kaupan, kunhan ei menetä äänestäjiä.

Ei Suomen hallitus tai presidenttimme tule näistä syistä selkeästi tuomitsemaan nimenomaan Espanjan hallituksen toimia vaan on kovin huolestunut, voivottelee väkivaltaa yleisesti sekä toivottelee voimia ja jaksamisia Espanjaan.

Oiva esimerkki poliitikkojen moraalittomuudesta on heidän tuoreet takinkääntönsä maahanmuuton suhteen. Lukuisat vuosia täysin vaiti olleet poliitikot eri puolueista alkoivat kesän lopulla avautua yllättäen maahanmuuton kriitikoiksi tai suorastaan rajoittajiksi.

Nämä ulostulijat ovat äärimmäisen säälittäviä äänten kalastajia. He keksivät voivansa helpoiten saada lisää ääniä kääntämällä kelkkansa näkyvästi. On epäiltävä heidän rehellisyyttään tai sitten älyään. Tai molempia.

Päätös vaikenemisesta Katalonian asiassa tulee pitämään Suomessa. Välejä EUn konservatiivijohtoon ei haluta heikentää. Ja pelätään leimaantumasta EUn hajottajiksi.

Väärinhän tuo vaikeneminen on toki.

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos Juha kommentista.

Tiedän erittäin hyvin että puoluepolitiikka on kaupankäyntiä, markkinointia sekä junailua, lopulta se on perspektiivistäni katsottuna vain keino pitää yllä vastakkainasetelua ja vihaa kansan keskuudessa, mutta meidän ihmisten tehtävä on muuttaa se eikä odottaa muutosta tahoilta jotka hyötyvät tuosta kaupankäynnistä ja tästä kilpailuyhteiskunnasta jossa raha virtaa kansan niskhiestä vallan huipulle. Jos me haluamme vastauksen niin meidän on tehtävä mahdottomaksi kysymyksen vältteleminen, joten jos sinä jaat näkemyseni ja haluat vastauksen niin jaa linkki Presidentille ja pyydä ystäviäsi tekemään sama. Mukavaa Syksyä :) <3

Juha Hämäläinen

Paremman etsimistä ja vaatimista en tietenkään vastusta. Kerroin vain mikä hallitustamme pidättelee sanomasta sen mikä tulisi sanoa ja tuomita.

Olen tällainen jo elämän kyynistämä ukko.

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde Vastaus kommenttiin #5

Se on oma valintasi ja siihen sinulla on kaikki oikeus. Kaikkea parasta Juha, ja paljon rakkautta :) <3

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

En tiedä mihin valintaani viittaat, mutta korostan, ettet sinä tai minä tee mitään valintoja hallituksemme ja presidentin osalta. Kyllä ne valinnat ovat ihan heidän omiaan eivätkä kansalaisten yksittäiset mielipiteet niitä miksikään muuta. Mielipiteiden julkaisulla voi nyt lähinnä päästää höyryjään. Valtiojohdon tasolla ei ole muuta vaikutuskeinoa kuin raaka poliittinen voima ja vääntö.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Niinistö toteuttaa sitä kuuluisaa Suomettumista. Nyt vain pokkuroidaan EU: hun ja Natoon päin ja nokitaan hieman uhkarohkeasti Venäjään päin.

Olen jakanut juttusi. Tosin en usko siihen tulevan vastausta koskaan.

Hyvä blogi joka tapauksessa.

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos Reino kun jaoit, arvostan sitä valtavasti. Mukavaa loppuvuotta ja toivotaan että vastauksen vielä saamme, uskon että se on paljolti meistä ihmisistä kiinni. Itse en aio lopettaa kysymästä ennenkuin vastauksen olen saanut, aivan sama vaikka siinä menisi viikkoja, kuukausia tai vaikka vuosia.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Jussi, minusta on oikein että käytät kansalaisoikeuttasi ja kysyt julkisesti presidenttimme kantaa näinkin tärkeään kysymykseen kuin kansojen oikeus vapauteen, itsemääräämisoikeuteen, itsenäisyyteen.

Arvojohtajaksi julistautunut Tarja Halonen osallistui kiitettävästi yhteiskunnalliseen keskusteluun, ainakin teki arvonsa selväksi. Niinistö on toista maata, kansasta kovin etääntynyt, kuten Juha Hämäläinen yllä sanoi, Sauli voivottelee ja minä lisään että näyttää kärsivältä esittäessään pahoittelut Katalonian tapahtumien johdosta.

Hyvä Jussi! Se mitä nyt teet on juuri sitä kansalaistoimintaa, se on aktiivista osallistumista yhteisönsä hyväksi.

Suomi oli tänäkin vuonna viidenneksi onnellisin maa maailmassa YK:n kestävän kehityksen raportin mukaan, siksi arvokeskustelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Haluammeko pysyä Norjan, Tanskan, Islannin ja Sveitsin rinnalla maailman onnellisimpana kansana, vai vaihdammeko yksityisyyden suojamme ja vapautemme terrorismin pelkoon.

On sanomattakin selvä että arvojen arvo on moniarvoisuus - me menetämme sen jos menetämme yksilönsuojamme ja vapautemme. Terroristit kyllä osaavat suojautua verkossa, mutta miten me tavan ihmiset joita supo voi urkkia ilman rikosepäilyä terroritekojen ennaltaehkäisemiseksi uuden tiedustelulakiehdotuksen mukaan.

Raskainta tiedustelulakiehdotuksessa on se, että sen hyväksyminen edellyttää perustuslain muutoksen yksityissuojan osalta. Eli yhden miehen tekemän, vaikkakin julman, terroriteon takia muutetaan 5 miljoonan ihmisen perustuslaillinen oikeus yksityisyyteen? Meille on tähän asti toitotettu ettei pelolle saa antaa valtaa, mikä nyt on muuttunut niin radikaalisti? On suorastaan karmeaa ajatellakin niitä väärinkäytöksiä jotka ovat aina seuranneet ja tulevat seuraamaan kun ihmisiä urkitaan ja kerätään tietoja.

Jaakko Paasonen

Hiljaista on medioissa. Ei kuulu presidentin kansiliasta eikä valtioneuvostossa inahdustakaan.Kuten ei juuri eduskunnastakaan,jossa Ilm.Henkeään pidätellen odottavat,että ihmisten vihansekainen hämmästys,tämän kiusallisen Kataloniassa tapahtunut poliisin miel/väkivalta toisinajattelijoita kohtaan, hieman laantuu...ensi Tammikuuhun mennessä.

Tuolloinhan €un liittovaltiota kannattava tölkunkokoomus/suvakki
pres.Sauli Niinistö,pyritään juntataamaan jatkokaudelle ..
ohjaamaan Suomi €Uroopan liittovaltioon,Natoon sekä.1.8 milj.
muslimin massamaahanmuuton vast.ottoon.

Siihen jota hänen puoluetoverinsa,EU komission varapuheenjohtaja
Jyrki Katainen,on Brysselissä vuosia valmistellut.
Asiasta on visusti vaiettu ,mutta se on alkanut valjeta kansalaisille, mediavalehtelusta huolimatta.
Näin Suomi juntataan samaan rintamaan,kuin Espanja,Ruotsi,Ranska ja Saksa,ym.joiden kanssa,maahanmuutto ongelmaa sitten ratkotaan jo..tietysti,..€Un LIITYOVALTIOn tasolla.ja joka tottakai maksaa lystin ...nettoveronmaksajien rahoilla.

Nyt on myös täysin selvää,että Suomessa poliisi /johto on harjoitellut juuri sitä samaa demokratian murskaamista kuin näimme eilen Espanjassa,ja Kohteena ovat olleet sekä tulevat jatkossakin olemaan,kanta/perusSuomalaiset ym. kaikki nsallismieliset Isänmaan Ja tietysti myös äidinmaan todelliset ystävät.

Eli kaikki ne,jotka kunnioittavat kotimaataan ja sen historiaa.

Oikeasti eikä vain rahan vuoksi.

Elämme siis kutakuinkin jännittäviä aikoja jossa koko Euroopan ja Suomen tulevaisuus on kiinni kansalaisten rohkeudesta äänestää ja toimia sen mukaan,minkä tuntevat olevansa oikein.. itselleen,ja Suomelle.

Myös muutaman kuukauden kuluttua pidettävissä presidentin vaaleissa.

Niitä odotellessa toivotan voimaa ja rohkeutta kaikille espanjalaisille sekä suomalaisille..
niin Kataloniassa .Madridissa ja Helsingissä/koko Suomessa.

Juha Hämäläinen

Toit esille tärkeän havainnon. Suomenkin valtiojohto on jo pitkään varautunut sisäiseen kurinpitoon paitsi sensuurilla niin laajenevalla urkinnalla ja myös voimakeinoilla. Kyllä saamme varautua kovakätiseen kohteluun tulevaisuudessa, jos nousemme barrikaadeille edes henkisellä vastarinnalla.

Tämä valtioiden varautuminen massojen hallintaan on ollut pitkään näkyvissä ympäri maailman. Mm. USAssa, Saksassa, Englannissa, Ranskassa, Kiinassa, Venäjällä, Turkissa, Intiassa, Kreikassa, Saudeissa, Iranissa, Israelissa, Pakistanissa, Japanissa ja kaikkialla kehitysmaissa tietenkin. Erikoisjoukkojen määrää lisätty ja otteita kovennettu.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Espanjan poliisi, sikoja kaikki. Hakkaavat äitejään, isoäitejään, isiään, isoisiään ja naisia ja kaikkein heikkoimpia. Munatomia sadisteja kaikki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko "munatomia" jokin anatomian alalaji? ;)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti ainakin kolmea sukupuolta nainen, mies ja munattomat.

Facebook tietää yli 50 sukupuolta, jokaiselle jotakin.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000001826380.html

Tommi Parkkila

Ei toi ollu mitään demokratiaa, vapaata tahtoa ja äänestysoikeutta, nehän ite ykspuolisesti päätti et nyt äänestetään ja lähdetään jos silt näyttää ja todennäköiseltähän näytti ja keltään ei kysytä eli pitäiskö pressan ja johtajien antaa kansalle signaali et hei, laittakaa vaan kasaan vaik lappi eroon suomest, homot pois suomest plus miljardi muuta äänestystä ja mikä tulos onkaan sen annetaan toteutua sil samantienhän olis täälki et hallitus eroon, Niinistö eroon ja muuta äänestystä. Täälhän jo miekkareihinki pitää kysellä luvat eli et joku sata tyyppii saa mennä istuun jonnekki jotku kyltit kädes nin se et tost vaan hoidetaan joku äänestys et eroon esim suomest, euroopast, maapallost, universumist tuntuu oikeuden ottamisesta omiin käsiin jostmä kyl diggaan mut että demokratiaa ja kansalaisen oikeus. Rauhaa ja rakkautta silti mutta oletko siis sitä mieltä että porukka voi vaan päättää et nyt äänestetään tästä ja tästä ja tuloksen on valtion ja kaikkien vaan hyväksyttävä, hienoa anarkiaahan se olis, keräis vaan "ääniä" ja veis hallitukselle tuloksen et nyt mennäänki näin. Olen kyl jo miljardi selitystä kuullut mut kaikki vaan yrittää selittää et niinku tää olis ollu joku virallinen ja laill
inen kuten eduskuntavaalit tääl ja reagoi et kakkaahan se onku pamputetaan ku yrittää äänestää mut samapa mulle, jos joku osaa antaa hyvän vastauksen et miks tämmönen on oikea tapa nin ei muutaku äänestys pystyyn eliitin syrjäyttämisestä, tulis varmasti hyvin ääniä kuten myös sotien lopettamis-vastaavasta

Jaakko Paasonen

Tommi hei. Jos sä olet kato jotain mieltä niin ole sitä äläkä studaa sen esittämistä,ja luudaa vain muiden messissä ja mukana.. Ja jos valtio tai joutku johtohemmot ei hyväksy Sun mielipiteitä niin muutatko sä niitä abaut viikoittain ja olet virkamiehelle mieliksi vain sen vuoksi ettet uskalla olla omaa mieltä? js mitä taas tulee siihen että saako ilmaista mielipiteensä niin ei siihen tarvita mitään lupaa..sä voit skrivaa ja bamlaa mitä oot mieltä ja duunata sen johonkin you tubeen aivan milloin vain, kunhan teet sen siististi. Enmä tähän ny viitti enempää sunlaista bulshittiä skrivaa mut kyllä asia on niin,että jossä aina kysyt luvan ,jotta saatko olla jotain mieltä, ja esittää sen ,nii aika vellihousu täytyy olla ..kun et ole vieläkään hogannu sitä et mitä skeidaa nää työntää Ylen aikaa ja joka tuutista keneltäkään lupia kysymättä ja Sun rahoilla. Ei niitä tartte uskoo sillä selvää flöittiähä ja fuulaa Ylen aikaa .. edelleen Sun fyrkilla..
Ja miks poliisi kieltää mielenilmaisut vain sen perusteella et se ei miellytä jotain sipilää tai orpoo. Joo aika hyvä olis jos nää islamilaiset ym.ählämit väkivaltatyypit.lopettais kaikki sotansa eikä toisi niitä mukanaan Eurooppaan. Kukassen rauhaa ja rakkautta sitten päättää ellei kansalaiset ja ehkä sinäkin. Vai haluutsä et kaikki menee keskushallinnon ja EUn mulkkujen komission kautta?
Oikeasti täällä ollaan..sitä mieltä että ,voi vittu mitä skeidaa toi sun kommentti.

Tommi Parkkila

»Vapautuminen aikakausien ajatusvirroista ja ympäristön ajatustottumuksista on vaikein ponnistus, mikä ihmisen osalle voi tulla. Sekä pelottavassa että meitä nöyryyttävässä määrin pitää paikkansa sanat: Ihminen ei ajattele, vaan hänen ympäristönsä ajattelee hänessä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Koska Suomea johtaa pääministeri niin presidentti kai odottaa mikä on pääministerin ja valtioneuvoston (hallituksen) kanta asiaan.

Yleensä Suomi ei puutu muiden maiden sisäisiin asioihin.

Toiseksi se oli nippa nappa etteikö täälläkin ollut sama edessä -90 luvun lamanaikana. Siihen oli jo varauduttu että kansa alkaa kapinoimaan työttömyyden ja leikkausten takia.

Veikkaan että on nytkin. Tuskin poliisien uudet "lelut" on pelkästään terrorismin pelossa hankittu.

JK. Moniko maa tuomitsi Suomen sisällis-sodan-18?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Eikös sitä "pamputusta" tapahtunut Kreikassa,Ranskassa,Saksassakin,USA etenkin ? Vesitykit ja panssarit oli kaduilla.
Joka valtio niihin on varautunut jos kansa alkaa kapinoida.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvä Jussi. Ihan sairasta touhua Espanjan poliisivoimilta olipa äänestys laillinen tai laiton. Poliisin ei pidä koskaan toimia tällä tavoin ja näin silmittömän vihan raivossa.

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos Vesa. Tämä on juurikin se pointti, että oli itse asiasta mistä äänestetään mitä mieltä tahansa, emme voi sulkea silmiämme ja hyväksyä vierestä silmitöntä väkivaltaa valtion toimesta kansalaisiansa kohtaan. Mukavaa loppuvuotta :) <3

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Presidenttiä Suomessa pidetään usein arvojohtajana, ja haluaisin kysyä sinulta hyvässä hengessä että miten tämä toiminta istuu sinun henkilökohtaiseen arvomaailmaan, ja aikooko Suomi valtiona tuomita nämä räikeät ihmisoikeusloukkaukset, vai hyväksyä ne hiljaa katsoen sivusta?"

Suomi ei tule valtiona tuomitsemaan näitä räikeitä ihmisoikeusrikoksia ja jos suomalaiset haluaisivat äänestää EU:sta, olisi heillä edessä aivan sama kohtalo kuin katalaaneilla. Suomi puolustaa ihmisoikeuksia, vain niissä tilanteissa, kun sillä saadaan poliittisia irtopisteitä tai kyseessä on eliitin tai eliitin lähipiirin omista ihmisoikeuksista. Tavallisella kansalaisella näitä ihmisoikeuksia emme hyväksy olevan, vaikka juhlapuheissa näitä arvoja korostammekin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Skotlannin esimerkki innostaa Ahvenanmaata
Keskiviikko 17.9.2014
Ahvenanmaan itsenäisyyttä ajava Axel Jonsson: Suomi on pettänyt lupauksensa.

-Ahvenanmaalla on nykyisin laaja itsehallinto, muttei juurikaan talouspoliittista toimivaltaa.

Ei taida eduskunta olla kovin innokas ajamaan Ahvenmaata itsenäiseksi?

Näin Suomi on "vastannut":
– "Ahvenanmaa kuuluu Suomeen ja sen tulee kuulua Suomeen".
Lupaa ei varmasti annettaisi, vaikka Ahvenanmaa jostain syystä haluaisi itsenäistyä.

Joten mikä Suomi on ketään arvostelemaan?

Lauri Viljanen

Hyviä ajatuksia Ahteelta. Meikäläistä kuitenkin jurppii tapa millä meitä EU kansalaisia hallitaan. Ei ole EU politikoilta kuulunut muuta kuin hiljaista hyväksymisen hyminää Katalonian barbaarisille tapahtumille.

Antti Harkila

On parempi että "eliitti", johtaa tätä maata kuin proletariaatti!
Kohta voimme valita uuden paremman presidentin ja Eduskunnan. Ennustan että eteisen peili valitsee näissäkin vaaleissa "väärin"?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kannatan tätä nykyistä demokratiaa jossa eduskunnassa on sikin sokin "eliittiä", tavallisia ihmisiä ja proletaareja. Toivottavasti presidenttiä ei vaihdeta nyt tämän takia että ei suureen ääneen moittinut Espanjan poliiseja, minä kyllä moitin ja paheksun mutta ponnistan vähän eri asemasta kuin presidentti.

Käyttäjän VesaAlahuhta kuva
Vesa Alahuhta

Euvostoliiton "Prahan kevät" katalonian syksy.... Eu saa oman krimin...

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Demokratia näyttää olevan hyvä vain silloin kun se sopii päättäjien ajatusmaailmaan .
Käsittääkseni vain YK on tuominnut tämän
Tämä oli Espanjalta suuri ihmisoikeus loikkaus ja koko eurooppa piiloutuu verhon taakse SISÄONEN ASIA

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Täältä nostan nyrkin ilmaan sortoa vastaan ja rakkauden voimaa kannustaen!

Asiallinen kirjoitus Jussilta.

Jo muutama vuosi sitten ihmettelin mitä kalustoa varusteltiin eräällä raskaankaluston korjaamolla, sillä laite oli mattaväriin maalattu, siinä oli piilotetut huomiovalot, vesitykki ja raivausvarustus. Alusta oli miehistönkuljetusvaunu, mutta väri, varustelu ja lisälaitteet viittasivat ihan johonkin muuhun kuin sodanajan käyttöön vaikka se ympyräkokardi sen keulaan oli maalattukin.

Mainitsen tämän siksi että tyrannien kehä on hautonut näitä asioita jo varsin pitkään meidän selkämme takana.

Jäämme jännityksellä odottamaan Presidentin vastausta.

Juhani Yrttiaho

Minä arvelen että jos Lappi alkaisi äänestää itsenäisyydestä, niin ei menisi puolta päivää kun rynkyn edessä talutettaisiin selliin. Minä olen haaveillut vapaasta Lapista ilman maahanmuutto ongelmaa. Tämä maa on sairas ja tarvitsisi hoitoa kuten Espanja. Suomen etu ei ole pysyä vaiti tällaisissa asioissa ( Viron olisi jo pitänyt opettaa). En usko Presidentiltä tukevan sen kummempaa lausuntoa. Halla-Ahoa vastaan oli vielä turvallinen hyökätä.

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Mielestäni on tärkeä ymmärtää että todellinen ongelma ja syy ihmisten pelkoon sekä vihaan ei ole maahanmuutto ja maahanmuuttajat, vaan meitä hallitsevat tahot, eli valtio sekä sen johto, ja ennekaikkea ne tahot jotka näitä käsinukkeja ohjaavat ja joiden mandaattia he sokeasti toteuttavat, eli yksityinen keskuspankki ja eliitti sen ympärillä. He ovat aiheuttaneet koko pakolaistulvan pommittamalla ihmisten kodit maantasalle, jotta saadaan juuri tämänkaltainen tilanne aikaiseksi jossa ihmiset purkavat pelkoansa ja siitä johtuvaa vihaansa pakolaisiin eikä ymmärrä siirtää fokusta itse pääarkkitehteihin kaiken taustalla. Onneksi tämä tulee nyt niin räikeäksi ympäri maailmaa, että tuon pankkieliitin taru on sinettiä vaille loppu. Mukavaa loppuvuotta Juhani ja kaikkea parasta! :) <3

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Kiitos Jussi. Odotan myös arvojohtajan lausumaa.
Pääministerin kannan voi hyvinkin arvata sillä Katalonian tilanne taitaa horjuttaa eu:nkin asemaa sillä näitä irtiottoja taitaa tulla lisää siksi huonosti hoidetaan eu:n tasolla yhtenäisyyttä.
Ahvenanmaakin ja päästäisiinkö sitten Suomen kieli-ikeestä?

Käyttäjän TimoHeinonen1 kuva
Timo Heinonen

Hei. Tästä keskustelusta on saanut sellaisen kuvan, että Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei olisi kyseisessä asiassa toiminut tai kommentoinut asiaa lainkaan. On syytä tuoda esiin, että Tasavallan presidentti kommentoi Katalonian tapahtumia heti tuoreeltaan sunnuntaina.

Presidentti on tuonut selkeästi esiin, että syntynyt vahingollinen voimistuva kierre on syytä saada katkeamaan. On äärimmäisen tärkeää saada keskusteluyhteys aikaan ja sitä kautta hakea etenemistapaa vakavaan tilanteeseen. Ilman keskusteluyhteyttä tilanne voi vain huonontua.

Minusta presidenttimme on siis tässäkin asiassa toiminut hyvin ja totutun aktiivisella tavallaan.

Tässä vielä linkki sunnuntaina julkaistuun uutiseen: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005390749.html

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos Timo näkemyksestäsi. Toin kyllä itsekin esiin kirjoituksessa että presidentti on kommentoinut asiaa, kuten alla oleva lainaus tekstistäni kertoo. Itse kysyn presidentin arvomaailmasta, sekä koko valtiomme arvomaailmasta liittyen ihmisoikeusrikoksiin sekä väkivaltaan. Jos te olette tyytyväinen presidentin toimintaan tässä asiassa, on teillä kaikki oikeus olla. Minä sekä lukuisat muut ihmiset emme kuitenkaan ole, kuten kirjeen jakomäärät selvästi kertovat. Mukavaa syksyä ja kaikkea parasta :) <3

"Arvostaisin suuresti rehellistä sekä selkeää vastaustasi, ja uskon että niin arvostaisi moni muukin. Kommentoitte Yle:lle tapahtumista että ”Se kyllä kuulostaa kovalta”, vaikka kunnioitan täysin näkemystänne, on mielestäni Suomen kansalla, sekä koko ihmiskunnalla oikeus kuulla hieman enemmän arvoistasi, sekä kuulla suustasi sen että Suomen kansa voi olla huoleti ja luottaa siihen että kukaan täällä ei ikinä jodu kohtaamaan väkivaltaa valtion toimesta ilmaistessaan vapaata tahtoaan rauhanomaisesti."

Tommi Parkkila
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ei pamppua ja pieniä vihreitä internatseja, vaan oikeutta ja demokratiaa! Katalonialla pitäisi olla samat mahdollisuudet itsenäisyyteen kuin Skotlannillakin on ja muilla.

Ahvenanmaankin itsenäistyminen olisi ihan sopivaa ja laillista kansanäänestyksen jälkeen, jos siitä sovittaisiin Suomen valtion kanssa ilman ulkopuolisten väliintuloa ja manipulointia. Se ei kävisi päinsä esimerkiksi oloissa, joissa vieraan vallan vaikutus ns. pienine vihreine miehineen tms. avustajineen olisi vallannut merkittävää sijaa maakunnan hallinnossa tai kansalaisverkostoissa.

Ahvenanmaa on itsenäisen Suomen alkuperäistä aluetta samoin kuin Helsinki, Turku, Viipuri* ja Oulu. Sen kuuluminen Suomeen vahvistettiin erikseen samalla kuin Petsamonkin Tarton rauhansopimuksessa 1920, jossa naapurien kanssa neuvotellen Kansainliiton suojeluksessa sovittiin lopullisesti maamme lailliset rajat.

* Viipurin lääni muuten tuli 1940 ja 1944 laittomasti Neuvostoliittoon liitetyksi, etnisesti puhdistetuksi ja laittomasti itänaapurin joukoilla ja asukkailla miehitetyksi, ja mm. viipurilainen presidentti Martti Ahtisaari on edelleen maansisäisessä maanpaossa torso-Suomineidon alueella, ks. https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42
- Kansanäänestys Viipurin ja Petsamon ym. tulevaisuudesta tulisi pitää Suomessa, missä noiden alueiden oikea väestö on. Sitä vastoin Itä-Karjalan ja ns. Karjalan tasavallan itsenäisyyshankkeita on ulkopuolelta tuettava ja järjestettävä äänestys siellä, mikä itse asiassa sovittiinkin jo 1920.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Vapaa tahto? Ei itsenäisyysaktivistin vaatimusta toimia vastoin enemmistön eli itsensä sekä espanjalaiseksi että katalaaniksi voi hyväksyä, koska se polkee näiden "vapaata" tahtoa vastaan. Ei Putinillakaan ollut oikeutta polkea Krimin tataarien tai ukrainalaisten tahtoa pelkästään sillä, että sai valehtelemalla ja yllyttämällä tietyt venäläiset Krimin ryöstön kannalle. Jos poliisi on ollut väkivaltainen, sitä varten on oikeuslaitos. Ja jos katsotaan, että keskushallinto on toiminut väärin, sitä varten on vaalit. Kelvoton analyysi.

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos näkemyksestä Iiro. Itse koen asian hyvin eri perspektiivistä, kuten varmasti tekstistä näkyy. Suosittelen että et jätä tuota poliisin väkivaltaa, joka on siis valtion mandaatin mukaista pääministerin mukaan, pelkästään arvailu asteelle vaan tulet siitä tietoiseksi ja katsot tämän kiistattoman osoituksen siitä tästä videosta: https://tinyurl.com/y8buwtyw

Toimituksen poiminnat