JussiAhde

Joulusta, rakkaudesta ja tavarasta

 

Synnymme tähän maailmaan jokainen täysin alasti, vailla mitään muuta välitöntä tarvetta kuin rakkaus, lämpö ja ravinto. Me myös lähdemme täältä ilman mitään tavaraa tai omaisuutta. Mieti tätä hetki mielessäsi. Mieti mitä siinä välissä tapahtuu, että tulemme niin riippuvaiseksi tavarasta että se ohjaa elämäämme. 

 

Tavara on vuosien saatossa ottanut melkeinpä rakkauden roolin yhteiskunnassa, sillä haetaan hetkellistä onnea itselle ja sitä käytetään osoittamaan "rakkautta" toisille. Tämä ei ole mikään ihme koska koko elämämme, aivan pienestä lapsesta asti, meidät altistetaan joka suunnasta toinen toistaan kalliimmille, seksikkäämmille ja tunteisiin vetoavammille mainoksille, jotka luovat meille hyvin voimakkaita mielikuvia siitä kuinka sinun tulisi olla joku muu kuin olet ja kuinka sinä tarvitset jotain jota et oikeasti tarvitse. Nämä tuotteet ovat hyvin usein jopa terveydellesi ja hyvinvoinnillesi erittäin haitallisia. Meidät halutaan saada uskomaan, että rakkautesi määrä lähimmäisiäsi ja itseäsi kohtaan on rinnastettavissa johonkin jota voi ostaa. Meille on ajan myötä luotu valtava valheellinen tarve jota meillä ei oikeasti ihmisinä ole. Tämä on jotain joka pitää vain huomata.

 

Ei ole sattumaa että ne ihmiset jotka ovat taitavia luomaan näitä valheellisia viestejä ja vetoamaan ihmisten tunteisiin, ovat yksiä korkeimmin palkattuja ihmisiä yhteiskunnassamme. Jokainen joka on lukenut enemmän alitajunnasta ja sen voimasta ymmärtää sen, miten mykistävän voimakkaasti mainonta ja mielikuvat vaikuttavat alitajuntaamme ja nimenomaan sinne nuo mainokset pesiytyvät ohjaamaan elämäämme ja valintojamme. Käyttäytymistämme ohjataan häikäilemättömin keinoin, vaikka oma mielemme ei sitä helposti myönnäkään. Tämä johtuu siitä, että meidän on uskomattoman vaikeaa myöntää, että juuri minua voitaisiin ohjailla tai että minulle kyettäisiin valehtelemaan ilman että huomaisin mitään. Tähän mielen, eli egon, voimaan itse asiassa perustuu koko kulutus- ja kilpailuyhteiskunta ja tapa millä se voi jatkaa hyvin pienen joukon rikastuttamista ilman että teemme asialle mitään. Tästä on onneksi hyvin selkeä ulospääsy jonka yhä useampi tässä muuttuvassa maailmassa alkaa löytämään. Kuvio pitää vain ensiksi havaita ja myöntää, loppu tapahtuu automaattisesti. Voit jopa huomata selkeän eron tämän tekstin luettuasi siihen, miltä mainokset kuulostavat telkkarissa, radiossa ja ostoskeskuksissa. Kiinnitä huomiota varsinkin nyt joulun aikaan siihen kuinka naurettavilta ne oikeastaan kuulostavat ja nouse niiden yläpuolelle.  

 

Tiedän että valtaosa ihmisistä kaipaa joululta läheisiä ihmisiä, joulusaunaa, hyvää ruokaa, stressittömyyttä ja lepoa. Kuitenkin tästä tärkeästä perhejuhlasta on onnistuttu luomaan kiireen ja stressin siivittämä valtava kulutusjuhla. Kun asiaa syvällisesti miettii, huomaa että tämä on täysin järjenvastaista eikä siihen tarvitse enää ottaa osaa saavuttaakseen sen mitä joululta haluaa. Tämä on uskomattoman helpottavaa kun sen tajuaa.

 

On hyvä ymmärtää, että varsinkin näinä aikoina kun useilla perheillä on aivan valtavan tiukkaa taloudellisesti, on täysin joulun tarkoituksen ja järjenvastaista etsiä ostoskeskuksista ja kaupoista jotain mitä voit toiselle ostaa, vain koska sinut on markkinointikonestojen toimesta opetettu, että se on oikea keino osoittaa rakkautta. Olen itse jopa ottanut joitain vuosia sitten lainaa jo valmiiksi tukalaan ahdinkooni sitä varten, että sain ostettua joululahjat ihmisille joita rakastan. Ymmärsin vasta paljon myöhemmin että jokainen joka oikeasti rakastaa minua ei tietenkään sydämessään olisi halunnut, että ajaudun velkoihin joululahjojen takia. Ymmärsin että teollani ei ollut mitään tekemistä rakkauden kanssa. Olin oikeastaan niin kaukana rakkaudesta itseäni kohtaan, että halusin ostaa parhaat lahjat kaikille tunteakseni itseni rakastetuksi kun he avaavat paketin ja kiittävät onnellisena lahjasta. Halusin miellyttää heitä. Tästä meille luodusta ilmiöstä nimeltä joulu hyötyy vain ja ainoastaan ne, joiden taskuun rahat kilisee kun ihmiset tuhlaavat sokeasti rahansa hyväksyntää ja rakkautta janoten.

 

En missään nimessä halua sanoa että lahjan ostaminen toiselle on väärin ja ettei niin saisi tehdä. Päinvastoin. Jos sinulla tulee mieleen jotain jota tiedät jonkun tarvitsevan tai että lahja voi parantaa hänen elämäänsä jollain tavalla ja sinulla on hyvin tähän varaa, lahjan ostaminen on kaunis ja jalo ele. On kuitenkin hyvä muistaa, että ele on kaunis vain niin kauan kun siihen ei sisälly pienintäkään odotusta. Odotusta siitä, että hänkin ostaa lahjan sinulle tai hän pitää sinusta enemmän tuon lahjan takia ja käyttäytyy enemmän haluamallasi tavalla. Tuo odotus muuttaa koko lahjan tarkoituksen ja ripustaa näkymättömän taakan ja odotuksen toisen harteille. Jos perheesi on onnellisessa asemassa ja teiltä ei puutu mitään, muista että on valtava määrä perheitä ja ihmisiä joilla ei ole juuri mitään. Auta heitä mahdollisuuksiesi mukaan pyyteettömästi ja katso minkälainen fiilis siitä kumpuaa. Lupaan että se on fiilis joka kestää paljon kauemmin kuin hetkellinen tavaran tuoma tyytyväisyys.

 

Mitä jos vain havaitaan tämä tosiasia ja päätetään että ei yksinkertaisesti alistuta enää markkinointikoneistojen luomaan kulutuskeskeiseen jouluun, vaan noustaan yhdessä noiden konestojen yläpuolelle. Aloitetaan kansana jouluperinne joka perustuu tavaran, kiireen ja stressin sijaan ihan oikeasti rakkaudelle, välittämiselle, yhdessäololle, levolle ja nautinnolle? 

 

Rohkaisen jokaista kokeilemaan edes loppuvuoden ajan ajatustesi keskittämistä siihen, miten voit oikeasti auttaa ja tukea lähimmäisiä, miten voit osoittaa lapsillesi, perheellesi ja ystävillesi rakkautta aivan pienin elein - ilman tavaraa ja sen tuomia odotuksia. Jokainen löytää näitä keinoja jos vain hetkeksi pysähtyy ja syventyy miettimään. Valtaosa lapsista leikkisi ennemmin vanhempien kanssa ulkona koko päivän, kuin odottaisi sokerihumalassa pukkia jonka on opittu tuovan leluja joita ollaan viime kuukaudet haluttu. Lelut ovat mukavia ja kuuluvat lapsuuteen mutta eivät kuitenkaan ikinä tuo sitä kestävää onnea, sillä kesään mennessä valtaosa niistä päätyy valtavan lelulaatikon pohjalle odottamaan seuraavalta joululta lisää rojua niiden päälle. Antakaa itsellenne ja toisille tänä jouluna aikaa, apua ja läsnäoloa ilman mitään stressiä, velvoitteita tai aikatauluja. Se ei vaadi kun päätöksen päästää irti vanhoista ajattelumalleista jotka ovat meille haitallisia.

 

Anna itsellesi, läheisillesi ja koko maapallolle valtava lahja ja kokeile joulun kunniaksi leikkiä sellaista leikkiä, missä kaikki se energia ja tarkoitusperät joita ympärillesi jaat, tulee pienellä viiveellä takaisin sinun todellisuuteesi ja elämäsi täytyy siitä energiasta mitä itse laitat ulospäin. Esimerkiksi jos kohtelet ihmisiä rakkaudella ja kunnioituksella, tulet myös kokemaan lisää rakkautta ja kunnioitusta omassa elämässäsi. Tässä leikissä on oltava täysin rehellinen itselleen ja huomattava mistä tarkoitusperästä omat teot ja ajatukset oikeasti kumpuaa - pelosta vai rakkaudesta. Kun leikit tätä jonkin aikaa huomaat pian, että tämä ei ole leikkiä, sen ei tarvitse rajoittua pelkästään jouluun ja läheisiin ja että se muuttaa elämäsi lopullisesti parempaan. 

 

Rauhallista ja rakkaudentäyteistä joulua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat