JussiAhde

Kannabis, huumeet ja masennus

Mä olen miettinyt tämä kirjoittamista pitkään, ja nyt tuli vahva tunne Tuomas Karhusen hienosta kirjoituksesta(joka on linkattuna kirjoituksessa) inspiroituneena että on aika olla totaalisen avoin ja nostaa yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä asia esille. Aikomuksena oli kirjoittaa vain kannabiksesta, mutta ymmärsin että mun on riisuttava itseni täysin alastomaksi ja avattava elämääni rehellisesti, jotta jos tätä joku joskus lukee, ymmärtää hän motiviini tämän kirjoittamiseen. 

 

Niinkuin useat tässä maassa tietävät, minulla on suhteellisen julkinen historia huumeiden kanssa. Se mitä monet eivät tiedä on se, että minulla on vielä pidempi historia erittäin vaikean masennuksen kanssa, jota tuo julkisuus ei varsinaisesti auttanut. Tuo tuska olisi vienyt mut täysin varmasti rajan tuolle puolelle ennenaikaisesti ilman uskomattoman rakastavaa, tukevaa ja vahvaa perhettäni, josta olen kiitollinen joka ikinen päivä. 

 

Huumeiden käyttöni liittyi vahvasti siihen että etsin koko teini -ja aikuiselämäni ulospääsyä aivan uskomattoman pahasta olosta joka kumpusi jostain todella syvältä. Vaikka elämässäni on ollut toki myös valtavasti aivan mahtavia hetkiä ja ajanjaksoja, vaani vatsajännitys, väsymys, itseinho ja riittämättömyyden tunne nurkan takana ja otti aina lopulta otteen. Tämä sulki minut omiin oloihini aina kuukausiksi. Tämän takia useimmat työsuhteeni eivät myöskään kestäneet kovin pitkään ja tämä lisäsi arvottomuuden tunnetta entisestään. Tunsin että en pärjännyt tässä yhteiskunnassa missä kaikesta piti kilpailla ja ihmisen arvo perustui rahaan, sosiaaliseen statukseen sekä siihen mitä omistat. Tuo yhteiskunta ei tuntunut ikinä siltä mihin olisin halunnut syntyä. Tämä ajoi minut kierteeseen missä en voinut olla itseni ja omien ajatusteni kanssa ja hain hetken rauhaa, euforiaa, hyväksyntää ja rakkautta kaikin mahdollisin keinoin itseni ulkopuolelta. Oli se sitten päihteet, nettiporno, uhkapelit, mässäily tai lukuisat muut pakokeinot, ne työnsivät mua vain syvemmälle itseinhoon ja riittämättömyyden tunteeseen. Kompensoin tätä yrittämällä jatkuvasti miellyttää muita, tavoitteena saada jokainen pitämään minusta tunteakseni itseni rakastetuksi. Tuo uuvuttaa lopulta jokaisen ja syventää ahdinkoa entisestään. Tapasin lukuisia psykiatreja, terapeutteja sekä lääkäreitä ja söin useita eri uni -ja mielialalääkkeitä n.15 vuotta on/off, mutta tuska sisällä ei vaan kadonnut vaan palasi aina kahlimaan minut neljän seinän sisään, peiton alle. 

 

Minulle on aina tuntunut luonnostaan väärältä totella sokeasti auktoriteetteja ja uskoa kaikki mitä minulle kerrotaan. Olen ennemmin aina kokeillut kaikkea itse, koska vain siten voin todella tietää mistä on oikesti kyse ja tyydyttää sen valtavan uteliaisuuden kaikkea kohtaan. Näin ollen kokeilin huumeista melkein koko kirjon suonensisäisiä lukuunottamatta, mutta lähes aina kyse oli nenään vedettävistä piristeistä, kokaiinista tai amfetamiinista. Käyttö tapahtui vain silloin jos olin juhlimassa ja niitä oli saatavilla. Käyttö rajoittui siis pääosin viikonloppuihin. Selvinpäin en ole muistaakseni ikinä mitään nenääni imenyt, muutamaa hernettä lukuunottamatta. Joten jos oikeasti jotain porttihuumetta vahvempiin haluaa hakea, se on alkoholi lähes 100% tapauksista. Huumeet kuitenkin jäivät elämästäni pikkuhiljaa, koska huomasin että vaikka ne eivät ole pohjimmainen syy masennukseeni, vaan ennemminkin seuraus, ne syventää tuota tuskaa entisestään sen hetken valheellisen onnen ja itsevarmuuden tunteen jälkeen. Kannabista en tuolloin juuri hirveästi poltellut, koska hain enemmän viinan ja piristeiden tuomaa hetkellistä tunnetta että kaikki on hyvin. Kannabis käänsi minut enemmän itseeni ja se ei ollut mukava paikka olla..

 

Kun huumeet jäivät, olin varma että kampean takaisin elämään kiinni tapaamalla parhaat lääkärit ja saamalla parhaat lääkkeet. Tämä kuitenkin johti siihen että nämä lukuisat ihmepillerit veivät lopulta seksihaluni, sekä viimeisetkin elämänilon rippeet. Tämä sysäsi minut vielä satunnaisia kertoja hakemaan jauheista helpotusta.

 

Jossain siellä häpeän ja tuskan varjoissa paloi kuitenkin se ikuinen elämänvalo ja muutaman vuoden etsiskelyn jälkeen, kiitos eräälle rakkaalle ystävälleni, päädyin polulle joka monien opettavien mutkien jälkeen johdatti mut ymmärtämään että hyvä olo, rauha tai rakkaus ei voi ikinä syttyä ulkoa päin. Sen on pakko tulla sisältä. Oivalsin selkeästi että olen ainoa olento koko maailmankaikkeudessa joka voi mitenkään parantaa itseni sisältä, koska miten kukaan muu voisi mahdollisesti parantaa sitä mitä vain minä itse tunnen sisälläni. Siitä voin olla vain ja ainoastaan vastuussa minä itse. Ei isä, äiti, lääkäri, pappi tai poppamies.

 

Ymmärsin myös että tämä on paljon itseäni laajempi ongelma. Me pakenemme sitä sisäistä ääntä jonka takia emme voi olla yksin pimeässä hiljaa, vaikka avain onnellisuuteen piilee juuri siellä. Yhteiskuntamme on saanut meidät uskomaan että apu pahaan oloon ja jokaiseen muuhunkin vaivaan tulee aina ulkopuolelta. Joko lääkäreiltä, lääkkeistä, shoppailusta, kemikaaleja täynnä olevista ”terveysjogurteista” tai jostain muusta jota voit ostaa rahalla. Tämä on yhteiskuntaamme pyörittävä voima, ja kaikki raha tästä valuu hyvin pienen osan taskuun, joka on kaikkien saatavilla oleva fakta. Näin useat nuoret sekä vanhat ajetaan tuskaiseen oravanpyörään missä nämä markkinointikoneistojen lupauksiin pettyneet ihmiset ajautuvat tilanteeseen jossa tuska käy yksinkertaisesti liian suureksi ja räjähtää lukuisten pilleripurkkien jälkeen käsiin. Tämän voimme kaikki havaita katsomalla syvällisesti ympärillemme. 

 

Kun havahduin tähän, päätin lopettaa etsimästä onnellisuutta ulkoisista asioista, kohdata elämäni pelottavimman asian ja kääntyä täysin itseeni löytääkseni rauhan. Ymmärsin että jos halusin päästää irti pelosta olla itseni kanssa, oli mun yksinkertaisesti mentävä facebookin tai telkkarin sijaan useammin syvälle omiin ajatuksiini ja kohdattava itseni. 

 

Olin nähnyt lukuisia dokumentteja sekä artikkeleja, ja tavannut useita ihmisiä jotka kertoivat kannabiksen positiivisista vaikutuksista masennuksen sekä lukuisten muiden vaivojen ja sairauksien hoidossa, joten päätin muuttaa suhtautumistani kasviin ja kokeilla sitä sisäänpäin menemiseen, pahan olon turruttamisen ja pakenemisen sijaan. Tämä muutti kaiken. Oman mielen tutkiminen on yksi pelottavimmista asioista jota olen ikinä tehnyt, mutta aivan ylivoimaisesti tärkein ja maailmaani muuttavin. En ole varma olisinko ikinä kyennyt tekemään tätä matkaa ilman kannabista. Oikein käytettynä ja oikeita lajikkeita valitsemalla se voi avata ihmiselle portin omaan mieleen ja saattaa turvallisesti tutkimaan niitä asioita, uskomuksia ja ajattelumalleja, jotka pitävät meidät kiinni itse luomassamme tuskassa. Tietyt lajikkeet taas auttoivat selviämään ahdistuksesta ja stressistä tämän matkan aikana, ilman että ne vetivät minua takaisin siihen suohon josta olin ylös rimpuillut. Se auttoi myös saamaan sikeän unen silloinkin kun mieli kuulosti lähinnä saatanalliselta versiolta Scatman Johnista. Jokainen joka on ikinä kärsinyt pitkästä unettomuudesta, tietää mikä helvetti se on ja paraneminen masennuksesta ilman kunnon unta on sula mahdottomuus. Tämän takia lähes kaikille masentuneille määrätään myös uni -ja nukahtamislääkkeitä, jotka ovat koukuttavuusasteeltaan satoja kertoja kannabista vahvempia sekä keholle lukuisia kertoja haitallisempia. 

 

En voi olla muuta kuin loputtoman kiitollinen tälle kasville joka auttoi mua ratkaisevasti löytämään nuo haitalliset ajatuskuviot sekä väärät uskomukset itsestäni ja päästämään niistä irti. Tämä auttoi minut pääsemään irti lähes 20 vuotta kestäneestä masennus- ja lääkekierteestä. Toki taustalla oli myös muita tekijöitä, kuten totaalinen suhtautumisen muutos ravintoa, kehoani ja koko maailmaa kohtaan, eri luonnonlääkekokeilut(mm. ayahuasca), mutta kannabis avasi itselleni ehkä sen suurimman portin oman onnellisuuteni tiellä.    

 

Haluan sanoa selkeästi, että Kannabis ei varmasti sovi jokaiselle, niin kuin ei sovi vehnä, maito, alkoholi tai naudanlihakaan. Eikä mitään tule nauttia liikaa, sana itsessään jo kertoo sen, mutta itse en voi yksinkertaisesti enää elää lain mukaan, joka kieltää aikuisilta ihmisiltä tämän luonnossa kasvavan kasvin käytön, vaikka saamme jatkuvasti lukea ja kuulla mahtavista tutkimustuloksista kasvin parantavista vaikutuksista lukuisiin sairauksiin ja vaivoihin. Tämä laki on lääkeyhtiöiden lobbaama ja palvelee ainoastaan heitä, sysäten ihmiset syömään kalliita, haitallisia ja erittäin voimakasta riippuvuutta aiheuttavia lääkkeitä vaivoihin, joihin luontoäiti on tarjonnut meille avun. Tämä on silkkaa hulluutta ja totuuden pakoilua. Voit toki elää erään kristillisdemokraattien kauniin naiskansanedustajan maailmassa, missä kun on kerran opittu että kannabis on pahasta, se on näin vaikka tuhannet tutkimukset sekä useat valtiot ja osavaltiot ovat KIISTATTOMASTI todistaneet toisin, tai sitten voit tulla vuoteen 2015 ja sivistää itseäsi tutustumalla tähän hienoon Tuomas Karhusen kirjoitukseen johon hän on kerännyt valtavsti tietoa asiasta sekä linkit kaikkiin lähteisiin: http://www.tuomaskarhunen.com/kannabis-avoin-kirje-savon-sanomille/

 

Tunnen lukuisia ihmisiä jotka käyttävät joko säännöllisesti tai silloin tällöin kannabista. Joukkoon mahtuu poliitikkoja, urheilijoita, perheenäitejä, nuoria, vanhoja, taiteilijoita, muusikkoja, duunareita, sairaita ja terveitä. Ihan koko kirjo ihmisiä. Mä toivon että jokainen miettisi asiaa syvällisesti omalla kohdallaan ja ottaisi rohkeasti kantaa tähän keskusteluun jos siltä tuntuu, koska me ihmiset itse päätämme siitä minkälainen tulevaisuus edessämme on jos vain päätämme toimia alistumisen sijaan. 

 

Ihmisten on hyvä ymmärtää että se ongelman todellinen ydin joka riippuvaisuutta aiheuttaa, ei ole missään aineessa, vaan se löytyy syvältä jokaisen sisältä. Hoitamattomana se aiheuttaa joillain riippuvuuden alkoholiin ja muihin päihteisiin kun taas joku pakenee seksiin, shoppailuun, sosiaaliseen mediaan tai vaikka koiraansa, mihin tahansa missä ei tarvitse kohdata itseään. Nämä kaikki ovat seurausta samasta asiasta, eli omien tunteiden piiloon painamisesta. Tämä on täysin hoidettavissa oleva asia ilman lääkäreitä ja lääkkeitä. Tiedän sen täydellä varmuudella koska olen sen tehnyt.

 

Oman prosessini myötä huomasin että kun pääsin käsiksi niihin asioihin joita olin koko ikäni paennut ja käsittelin ne, huomasin että elämästäni poistui pelot. Tämä johti siihen että muiden ihmisten mielipiteillä ei ole enää pienintäkään negatiivista vaikutusta elämääni. Tämä on jotain niin vapauttavaa että suon sen jokaiselle ihmiselle ja kannustan jokaista rohkeasti tutustumaan itseensä. Kannabis oli tässä prosessissa minulle valtava apu ja tiedän, että se on ollut sitä lukuisille muillekin. Painotan vielä että se ei sovi jokaiselle eikä sitä tulisi käyttää haitallisiin tarkoitusperiin, mutta en yksinkertaisesti enää suostu alistumaan tai elämään tämän rahaan perustuvan, ihmisoikeuksia törkeästi loukkaavan lain mukaan joka evää miljoonilta ihmisiltä avun lukuisiin vaivoihin ja sairauksiin ja aiheuttaa valtavasti täysin turhaa kuolemaa ja pelkoa. 

 

Meillä jokaisella on voima parantaa itsemme jokaisesta vaivasta, ongelmasta ja riippuvuudesta lopullisesti. Ainoa mitä se vaatii, on oppia rakastamaan itseään. Kun rakastat itseäsi sillä tavalla kun meidät on tarkoitettu, rakastat myös kehoasi etkä halua laittaa itseesi mitään mikä ei tee sinulle hyvää eikä sinun täydy paeta itseäsi ja ongelmiasi päihteisiin. Matka alkaa kun päätät alkaa rakastamaan itseäsi ja hiljennyt säännöllisesti kuuntelemaan omia ajatuksia ilman pelkoa tai tuomitsemista. Jokainen tietää kuinka tuskaista on yrittää muuttaa ihmisiä ympärilläsi että kaikki olisi hyvin. Muuttamalla ulkoisia asioita voi saada hetken tyytyväisyyden tunteen, mutta jokainen tietää sisällään että se ei ole ikinä pysyvää. Jos et ole nykyiseen tilanteesi tyytyväinen voit muuttaa sen vain muuttamalla itsesi ja suhtautumisesi. Loppu tapahtuu automaattisesti. <3  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän TheresaMajalahti kuva
Theresa Majalahti

Hieno ja rohkea avautuminen Jussi. Sellaista tässä maassa kaivataan. Kaikkea hyvää sinulle.

Mika Kostamo

Kirjoitus on hienosti ristiriidassa itsensä ja oman viestinsä kanssa!
"Apua ei pidä hakea ulkopuolelta!" -paasaa ensin Ahde. Haukkuu lääkärit, pillerit ja muut lääkkeet...
Ja sitten myöhemmin saa (muka) parhaan avun kannabiksesta (eli ulkopuolelta!) joka myös vaikuttaa ihmisen aivojen toimintaan ja psyykkeeseen eikä sen vaikutuksia ole täysin kiistattomasti tutkittu koskaan!
Siitä on saattanut olla apua Ahteen "paranemiseen" mutta tästä saamme todennäköisesti tietää totuuden vasta vuosien tai vuosikymmenien kuluttua!

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Olipa erikoinen kommentti Mika Kostamolta. Miksi laitat lainausmerkkeihin jotain sellaista mitä et ole lainannut tekstistä? Kyse on tulkinnastasi, ei siitä mitä blogisti kirjoitti.

Blogisti sanoi "miten kukaan muu voisi mahdollisesti parantaa sitä mitä vain minä itse tunnen sisälläni. Siitä voin olla vain ja ainoastaan vastuussa minä itse. Ei isä, äiti, lääkäri, pappi tai poppamies." joka tarkoittaa aivan muuta, kuin että "Apua ei tule hakea ulkopuolelta!" kuten Kostamo kiljuu.

Pointsit blogistille hyvin kirjoitetusta tekstistä! Onneksi maailmalla on jo herätty kannabiksen laillistamisen suhteen ja on vain ajan kysymys milloin tämä luonnontuote saa laajemman roolin yhteiskunnissa.

Niin sanotun huumevalistuksen uhreiksi joutuneet määkivät lampaat ovat koko ajan pienenevä joukko.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

"eikä sen vaikutuksia ole täysin kiistattomasti tutkittu koskaan!"

Tämä huumekeskustelussa käytetty väite tulee siitä, että tutkimustuloksia on tarkoitushakuisesti liioiteltu ja jopa väärennetty. Kannabiksen käytöllä on tuhatvuotiset perinteet päinvastoin kuin nykyisillä psyykenlääkkeillä.

Lääkeyhtiöiden sekaantuminen huumepolitiikkaan ei ole mikään salaliittoteoria vaan esimerkiksi tänä syksynä THL järjesti huumeseminaarin, jonka selostuksen mukaan piti olla ajanmukainen keskustelu. Sen ensimmäisen puheenvuoron piti hyvin räikeitä ennakkoluuloja ja asenteita jakava päihdelääkäri, joka kuitenkin rehellisesti esitelmänsä alussa esitteli myös sponsorinsa: Lundbeck, Actavis ja Reckitt Benckiser. Nämä yritykset valmistavat bentsoja, subutexia, parasetamolia, antabusta ja psykoosilääkkeitä.

Nämä asenteet ja ennakkoluulot ovat pääsyy sille, ettei tavallinen kansalainen osaa ajatella näitä asioita järkipohjalta, ei vaikka Jari Aarnion tapausta on puitu jo yli kaksi vuotta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabiksen kieltohan ei perustu yhteenkään oikeaan tutkimukseen. Vain valheisiin.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Samaistuin. Hieno ja rohkea ulostulo.

Käyttäjän ToivoRissanen kuva
Toivo Tapio Rissanen

Koskettava kirjoitus kaiken kaikkiaan!

"vatsajännitys, väsymys, itseinho ja riittämättömyyden tunne nurkan takana ja otti aina lopulta otteen. Tämä sulki minut omiin oloihini aina kuukausiksi."

Sama juttu yli 20 vuoden ajan minullakin.

Masennus on lopulta hellittänyt, kun olen oivaltanut eläneeni toisten elämää. Ponnisteluni suuntasin isäni haaveiden ja arvojen toteuttamiseen, mikä oli ahdistavaa ja elämänilotonta. Niin ikään koko lähipiiri odotti minulta insinöörin tai tiedemiehen uraa. Jouduin kieltämään vähintään puolet koko persoonastani ja luonteestani. Valitettavasti olen viime vuosina kärsinyt psykoosista. Sitä se itsensä loputon kieltäminen teettää. Huumeita en kuitenkaan koskaan kokeillut, kun olin niin yksin, ettei kukaan niitä tarjonnutkaan.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Hyvä kuulla et mies on hengissä ja kunnossa.
Itse asiasta ajattelen pitkälti samoin.
Jotenkin must tuntuu et vaarallisinta huumetta oli lööpit, ensimmäisen kävin hakemassa sulle muistoksi, jos muistat.

Simo Lampinen

Hieno avautuminen, kiitos!

Kerroit aivan kuin oman tarinani. Nämä ovat niitä tekoja joilla maailma muuttuu!

Big up!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyynisen realistisesti voisi todeta, että kaiketi se kannabis voitaisiin ottaa käypä hoidon listoille, jos keksitään joku hyvä ansaintalogiikka lääkärikunnalle. Yksi voisi olla, että valtio lahjoisi suuremmilla palkoilla kannabishoitoa määrääville psykiatreille ja muille lääkäreille. Tähän voisi ottaa ehkä myös jonkin bonuspalkkiojärjestelmän, jossa lääkäri/psykiatri saisi bonuksia, mikäli potilas osoittaa pitkäaikaisia parantumisen merkkejä.

Ts. tässä pitäisi julkisen sektorin pystyä kilpavarustelemaan lahjonnalla lääkefirmoja ja niiden lobbareita vastaan. Pitkällä aikavälillä se voisi olla valtiontaloudelle jopa kannattavaa! Yksi strategiavaihtoehto on, että hommaatte muutaman henkilön eduskuntaan, jotka ajavat tällaista bonuspalkkiojärjestelmää lääkäreille eduskunnassa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Jussin linkkaama Tuomas Karhusen blogi on lukemisen arvoinen.. Suosittelen.

Siitä löytyy mm. viittaus THL:n taulukkoihin, jotka kaikkien kannabiksesta ja sen laillistamisesta mielipidettään muodostelevien kannattaa vilkaista..

"Riippuvuutta aiheuttavien aineiden vertailu riippuvuuspotentiaalin mukaan"

Ja..

"Riippuvuutta aiheuttavien aineiden vertailu aiheutuneiden haittojen mukaan"

Holhoaminen saisi jo hiljalleen riittää...

https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riip...

Ja Karhusen blogista löytyy lisäksi tieto jonka mukaan Coloradossa on kerätty suurempi verokertymä kannabiksesta kuin alkoholista..

Tämä jos mikä olisi oikeaa kehitystä myös Suomessa. Potentiaali olisi aikamoinen.. Ja kansanterveydellisesti heinä olisi paljon brenkkua ystävällisempi ja väkivallattomampi vaihtoehto.

Lääke ym. käytöistä puhumattakaan.

Suomen pitäisi ihan rohkeasti ottaa askel oikeaan suuntaan ja täyslaillistaa kannabis.. Ei ne reseptorit ihmisellä turhaan ole. Nautittavaksi ja käytettäväksi tuo kasvi on syntynyt.

Ja koska kaikki aina lopulta valitettavasti juontaa rahaan, niin laillistamalla luotaisiin työpaikkoja, maaseudulle uusia elinkeino mahdollisuuksia ja mikä tärkeintä laillisesta ja verotetusta kaupasta ei rahat menisi rikollisille..

Tässä linkki verouutiseen

http://time.com/4037604/colorado-marijuana-tax-rev...

Suomen heräämistä odotellessa.

Jussilta kova veto tämä kirjoitus..

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Niin,tälläkin hetkellä Pohjanmaalla,arktisissa olosuhteissa kasvatetaan tomaatteja kasvihuoneissa..Valtiontalouden kannalta kestämätöntä..

Inga Chaudhary

Mahtava, rehellinen ja kannustava kirjoitus. Maailma on vinksallaan ja upea nähdä kuinka ihmiset heräävät ja uskaltavat uhmata isoa koneistoa. Ihmiset kadottavat itsensä tähän kaikkeen turhuuteen, jota meille pakkosyötetään.
Toivoa on kuitenkin ilmassa, Kiitos Jussi :)

Jussi Järvinen

Pössyttelijöille varoitus: kannabis moninkertaistaa riskin joutua psykoosiin.

Okei niin tekee huume nimeltä alkoholikin (se kuitenkin vasta raskaasti käytettynä, toisin kuin kannabis), sekä varmasti muutkin huumeet, mutta se ei millään tavalla pienennä kannabiksen aiheuttamaa psykoosin riskiä.

Asiasta on tehty Hollannissa useita tutkimuksia, ja jos jotkut niin he kyllä tietävät tässä asiassa mistä puhuvat.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Syystä ja seurauksesta ei olla yksimielisiä. Toisaalta, varmasti saa riittävällä annostuksella ja ajan kanssa.
Voi olla että psykoottiset ihmiset käyttävät enemmän.

Jani Tolin

Useat tutkijat ovat kannabiksen ja muidenkin "psykoosivaaraa" aiheuttavien psykoaktiivisten aineiden kanssa tulleet siihen tulokseen, että kyseessä on henkilössä piilevä tila jonka esiintuloa kyseinen aine ja tila aikaistaa. Tämän asian ymmärrys muuttaisi pinttyneitä uskomuksia.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Jos haluat osallistua keskusteluun niin pistä nyt edes yksi tutkimusviite, että muutkin tietäisi mistä sinä puhut. Tässä linkki tutkimukseen, jossa kerrotaan kannabiksesta psykoosilääkkeenä:
http://www.nature.com/tp/journal/v2/n3/full/tp2012...

ja tässä tapauskertomus Saksasta:
http://www.dw.com/en/cannabis-for-schizophrenia-do...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Asettakaamme hypoteesi, että kannabiksen käyttö aiheuttaa psykooseja. Siis aiheuttaa, ei ainoastaan laukaise sille alttiilla henkilöillä (jota tutkimustieto siis tukee).

Kannabiksen käyttö on yleistynyt, etenkin kun tarkastelemme vuosikymmenten mittaista ajanjaksoa. Jos käytön ja psykoosien syy-seuraussuhde on hypoteesimme mukainen, psykoositapauksien määrä kasvaisi tilastoissa kannabiskäytön kehitystä seuraten.

Psykoosien määrä on kuitenkin pysynyt väestötasolla jokseenkin samana, ilman tilastollisesti merkittävää vaihtelua. Sekin vähä vaihtelu voidaan lukea esim. diagnostiikan kehittymisen piikkiin.

Lienee siis oikeutettua ajatella, että psykoosi lähtee ihmisestä, ei mistään päihteestä. Jos henkilöllä on geneettinen alttius mielenterveyden häiriöihin, sen voi laukaista mikä tahansa tupakasta, viinasta ja kannabiksesta traumaattisiin kokemuksiin tai pitkittyneeseen stressiin.

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Ei. Tämä kuulostaa hyvin pitkälti samanlaiselta teesiltä, kuin entinen ala-asteen opettajani ja nuoriso-ohjaajani kävivät ylä-asteella heroiinituomionsa oheisrangaistuksena kertomassa nuorille huumeiden käytön vaaroista. Se meni kiertoilmauksin lausutuksi kannabiksen ylistyslauluksi. Ja kyllähän siitä rivien välistä oli luettavissa, että mistä sitä saa. Muutakin varmaankin. Kun vartijoillakin 1+1=2 laskutoimitus meni oikein, niin tilaisuus keskeytettiin ja häpeillen veivät nämä kaverit pois.

Sattumoisin tuosta pari vuotta myöhemmin paikkakunnalla ratkesi huumeongelma nuorten keskuudessa, kun aiemmin ei sellaisesta ollut tietoakaan.

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Ja mikäköhän oli huumeongelman luonne? Paikalliset teinit piikittivät kannabista suoneen sillan alla?

En muutenkaan päässyt kärryille mitä tarinastasi pitäisi oppia..heroiini on porttihuume kannabiksen käyttöön?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Isoin osa kannabiksen ongelmiahan johtuu lainsäädännöstä, jossa se on säädetty kielletyksi. Jos lakia korjattaisiin, ongelma ratkeaisi ja samalla rikollisuuskin vähenisi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jussi - huikea kirjoitus!

Minulla on myös kokemukseni ja olen niistä selvinnyt...

Kannabis - en ole koskaan pössytellyt mutta uskon että se toimii lääkkeenomaisesti samoin kuin vaikka pari alkoholiannosta päivittäin.

Itse juon 1-2 gluteenitonta olutta Kukkoa päivittäin se auttaa palautumiseen urheilusta tai kovasta fyysisestä työstä. Ei tule minusta alkoholistia kun en saa tarvetta juoda enempää. KOskaan en enää 49 v. käytännössä ota edes kertalärvejä suomalaiseen tapaan. Viimeiset vajaa kymmenen vuotta lapset auttoi tässä kun tulin isäksi - ei se alkoholi minulle koskaan silloinkaan mikään ongelma ollut, mutta aivosoluja siinä menee kertajuomisen ollessa riittävän kovaa että on humalassa... itselläni tuli myös helposti krapula. Mahtavaa kun sellaisia ei ole enää olemassa.

***

Sillä kannabiksella voi hyvin olla reitti (se auttaa siinä) parempaan elämään jos se on tilassa jota kuvailet MUTTA se voima tulee itsestäsi. Kyse on tavitseeko pössytellä koko elämänsä ja kuinka paljon.

Sanoisinpa että jokainen meistä tietää onko käyttö ongelma.

***

Voisin milloin tahansa olla juomatta 1-2 Kukkoa per ilta. Mitä järkeä siinä olisi...? Kannabis JOS käyttö on sellaista että ihminen toimii 100% jokaisella elämänalueella, silloin sitä polttelee vähän. JOs se kahlitsee se kannattaa lopettaa kokonaan.

Ihan sama kuin alkoholi.

***

Siunattuja ne jotka ovat löytäneet kohtuuden missä tahansa vastaavassa asiassa, jossa voi joku holismi pahimmillaan kehittyä -

Toivottvasti olet Jussi?

Jos et niin lopeta kokonaan, jos olet niin no problem ainakaan minulle;-)

PS - http://unitaskansanliike.net

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olen myös ihmetellyt, että vaikeista kivuista kärsiville määrätään lääkkeitä, jotka vetävät pään tosi pahasti sekaisin ja potilas suorastaan vammautuu, ahdistuu ja menettää elämänilonsa. Mutta jos meillä nyt sitten on erittäin tehokas kipulääke, jonka käyttö on käyttäjien kertoman mukaan peräti kivaa ja elämänarvoa lisäävää, se on sitten laitonta. Kun lääkkeiden käyttö ei saa olla kivaa.

Tuomo Nissinen

Meikäläinen vois kirjottaa kirjan päihteistä ja niiden käytöstä. Nyt ei jaksa se tulee vielä, mutta haluan kannabiksesta sen sanoa että ei parempaa lääkettä ole masennusta kärsivälle. Siitä en sen enempää ku se vaan on muka niin pahamaineinen huume, paskat ! Onhan se kyllä ainoa huume joka toimii aina ja samallalailla.
Menin opioidihoitoon ja olen siellä rampannut nyt rapiat kolme vuotta joka saatanan aamu klo 8.30 lääkkeet naamaan ja tervemenoa täysin tyhjään päivään. Olen erakko, mielellään kun en kestä itseänikään niin en enää jaksa muitakaan neroja kertomaan mitä pitää ja mitä ei, teen kuitenkin miten ite päätän.
Joka aamu mulla on vaatekaapissa puhtaat värkit näkösällä, mikä muistuttaa mua aina keksimään jotain tekemistä, nokkaan meni ekat kymmenen vuotta "kivitalo" ja vimoset kolmevuotta "toinen kivitalo" hakattiin piikillä taipeisiin pahaa oloa etes minutiksi pariksi pois.
No se kovista niistä joko pääsee yksin irti tai ei, yleensä ei !
Lopetin päivittäisen pilvenpolton viime keväänä ja en tiedä, unet tulee takasin, eli painajaiset. Parhain yö on kun nukahtaa klo 3.00 ja uni tuntuu kestävän koko yön, unessa joku kasvoton lyö sukkapuikolla kaulaan ja taas mennään polvia myöten suosa karkuun. Herään omaan huutoon ja katson kelloa mikä on klo 3.16 eli yhen vitun vartin aikana koko yö on pilalla. Aloin veteleen kyseisenä yönä samantien vaatteita päälle ja mietin mistä hommaan pilveä yhen jointin verran että unet katoaa viikoksi kahdeksi, että voisin nukkua.
Opioidi hoidossa pääsin irti kaikesta muusta mutta en alkoholista ja rauhoittavista. Jos saisin itse valita mitä minua niin ihmetyttää tässä maailmassa mitä sinä et saa tehdä niin ottasin mielelläni työni takasin, yhden paniikkipamin päivälle ja töiden jälkeen pari kaljaa ja pari jointtia. MUT PASKAT, mene jokapäivä hattu kourassa pelko perseessä mitä nyt on mun kohdalle keksitty ottamaan päivittäinen lääke+oheislääkkeet ja joka paikkaan paitsi kirkkoon sulla ei ole menoa. Jos haluat kuntouttavaan työhön, kuse kuppiin.. Jassoo kannabis positiivinen plus muut lääkkeet , laitetaan puolenvuoden leima lappuun. Eli tyhjät päivät jatkaa menoa ja parhaat vuodet valuvat olut pulloon.
Hommasin itelle työtä ja mua ei ensin meinattu päästää koko työhön koska minun ei uskottu jaksavani, haistatin paskat ja leikkasin nurmikkoa ku hullu ja olin onnellinen. Nyt on taas vuosi täynnä ja almanakassa ei todellakaan ole yhtään kohtaa mistä voisi olla ylpeä.
Aamulla lääkkeelle ja kävellen kotia , kaupasta kolme pulloa kaljaa jotka juon sukkana , olen päihtymys riippuvainen. OOKOO allekirjoitan kyllä että alkoholi aukoo kaikki hyvänolon reseptorit mihin ei mikään muu päihde pysty. Voisin juoda täyspäiväisesti mutta sekin on jäänyt.Join 20-vuotta ja olen 35wee mut ei kiinnosta huumeet , juominen eikä työt ----> vittu mikään muukaan tekeminen. Antakaa armoa ja kuunnelkaa potilasta, jos ette huomaa kusettajaa siitä henkilöstä joka oikeasti haluaa apua, vaihtakaa alaa.
Edelleenkin teen uuttatulemista työelämään ja aloitan ajokorttiseulan ja hommaan kortin kolmannen vaiko neljännen kerran takasin. Lupaan yrittää olla kunnolla mutta niinku englannin opettaja mulle sanoi urheilulukiossa " GO OUT, YOUR GROUB IS THERE " lähin ja en enää koskaan kouluun palannut. Tais urheilukin jäädä ja silloinen lapsuuden ystävä. Kaikki samana kesänä.
Haluan polttaa pilveä ja käydä työssä, onko se VITTU liikaa pyydetty tässä maassa, vai otetaanko parit valtion subut valvotusti ja rauhottavat+lyriikat päälle ai niin ja ne muutamat kaljat ennen aamukymmentä, valvotaan yöt ja nukutaan päivät ja mikä tärkein pysyä pois kaikesta missä niin sanotut oikeat ihmiset tekee uraa. Aika usealle vois viedä sen kupin kouraan ja sanoa että mennäänpä vessaan niin kuset kuppiin mun edessä ja jos ei onnistu, leimaan sinut seuraavaksi viideksi vuodeksi huumeitten käyttäjäksi, menee työt ja rikon perheenkin saatana yhellä puhelinsoitolla sossuun. Kusitestin tulos on täällä pihalle ja elämästä ulos ! Hauskaa joulua , ite olen nukkunut viimeset n.12 joulua sekä uuttavuotta ja alottanut tammikuussa aina kunnon juomisen, nyt en enää nuku ! Oli pakko ottaa kantaa, sekavaa tekstiä kun ei enää tiedä mitä kannattaa sanoa ja mitä ei. Kuitenkin aina ollu rehellinen ystäville ja kavereille. Ei olis sittenkään kannattanut vai olisko. Mua ei enää kiinnosta mut nuoret perkele järki päähän ja miettikää mitkä on teidän oikeuksia ja mitkä eivät. Voin sanoa että kultainen keskitie on tylsä ja pikkasen sivulla jo tuulee niin kovaa että heikommat on jo menetetty. Älkää sortako ketään ja antakaa itselle anteeksi, puhukaa asioista ja ystävistä pitäkää jumalauta kiinni. Terveisin jo kaiken menettänyt, mut ei vieläkään luovuttanut !

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos avautumisesta Tuomo, arvostan suuresti.

Minäkään en ole vielä luovuttanut, päinvastoin, käynnistelen vasta moottoreita. Mä tiedän että maailma tulee muuttumaan, ja muuttuu kokoajan kohti parempaa, vaikka valtamedia ei tätä meille halua näyttääkään. Muista että sä et ole menettänyt mitään, koska me synnytään ilman mitään ja kuollaan ilman mitään, joten kaikki siinä välissä on vain lainassa.

Valtavasti voimaa ja rakkautta bro! <3

Tuomo Venäläinen

Järkyttävän upea kirjoitus ja avautuminen!

Odotan äärettömällä mielenkiinnolla YK:n ensi kevään huumeyleiskokousta, jossa mitä ilmeisimmin tullaan ruttaamaan aiempi huumesota lyttyyn todenteolla! :)

Herb for the people, food for the mind, peace on Earth, Love for mankind!

/* vendu */

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tuomas Karhusen hienosta kirjoituksesta(joka on linkattuna kirjoituksessa)"

Selvennykseksi, että kyseessä on kaimani :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jussi Ahteen ja kansanedustaja Markku Rossin esiintulot kaapista osuivat samalle päivälle.

Jotakin on tapahtumassa, vaikka meillä on pillupoliisi ulkoministerinä Timo Soinin hyväksyttyä Toimi Kankaanniemen ruttaamisen mediassa, ikäänkuin se muille kuuluisi mitä kaksi aikuista toisilleen viestittää.

Kansan perinteisestä sanastosta löytyy kulloistakin ilmiötä parhaiten kuvaava termi. Kaikkea on ollut ennenkin.

Pekka Pylkkönen

Koko ongelma kumpuaa ihmisen itsekeskeisyydestä. Omat mitättömän pienet murheet ovat olevinaan maailmanluokan kriisejä, eikä kukaan ymmärrä.

Entä jos olisit matkustanut johonkin köyhään maahan ja katsonut kuinka orvot kuolee kaduilla dollarilla hoidettavissa olevaan tautiin? Jospa siinä olisi tajunnut että omat murheet ovat mitättömiä ja niiden paisuttelun pitäisi olla aivan sairaan hävettävää.

Masentunut ihminen on yleensä vain synonyymi itsekeskeiselle ihmiselle.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Se, että muilla menee huonommin, ei tee omasta tilanteesta yhtään parempaa.

Pekka Pylkkönen

Mutta herättää hyvin tajuamaan kuinka naurettavista asioista täällä tavataan mennä aivan pois tolalta. Sen jälkeen on helpompi panna asiat mittasuhteisiin eikä suurennella omia pieniä huolia.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #36

Masennus harvoin taittuu järkiargumenttien edessä. Nimim. kokemusta on.

Pekka Pylkkönen

Minä nimenomaan katsoin tuohon peiliin. Lapsena kaikki pyöri oman navan ympärillä ja maailma kaatui päälle pienestäkin vastoinkäymisestä. Sitten kun tajusi mitä ihmiset ihan oikeasti joutuvat tässä maailmassa kokemaan, rupesi vain keljuttamaan että miten hitossa olen kehdannut valittaa niin pienistä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #37

Vaikka haluaisit olla kuinka kansainvälinen, niin masennus on usein hyvin kulttuurisidonnaista, myös Jussin, kuten hän sitä hyvin kuvaakin, etsittyään rohtoja kenties Kambodshasta.

Tarja Halonen on näköjään esittänyt nuoren miehen menohalujen jarruksi naista tai äitiä, so. virkademaria. Ymmärrettävästi kyllä, jos eläisimme rumien naisten hallitsemassa vähemmistöjen paratiisissa. Sellaista muuan valistusajan ranskalainen sanoi pahimmaksi kuviteltavissa olevista yhteiskuntamalleista.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #42

Minä olen ihan tyytyväinen Suomessa. Reissut vain saivat tajuamaan että ihmiselämä on mitä on. Jos ei pysty olemaan onnellinen edes Suomessa, joutaisi kyllä antaa paikkansa jollekin joka sitä osaisi arvostaa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Monilla kannabis on hallinnassa kuin Hirvimäellä Kukko, ja he kokevat Hirvimäen tavoin vain hyötyvaikutuksia sen käytöstä. En väitä vastaan. Mutta tärkeä seikka on tiedostaa sekin, että monilla (nuorilla erityisesti) kannabis toomii porttina riippuvuutta aiheuttaviin psykedeeleihin https://fi.wikipedia.org/wiki/Porttiteoria

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Psykedeelien riippuvuuspotentiaali on päihteiden pienimpiä.

"There are a number of abused drugs about which there is no clear consensus concerning their addictive properties (e.g., hallucinogens and dissociative anaesthetics). For example, LSD, which is widely abused, does not appear to be addictive. Animals will not self-administer hallucinogens, suggesting that they are not rewarding [44]. Importantly, these drugs fail to evoke dopamine release, further supporting the idea that only drugs that activate the mesolimbic dopamine system are addictive."

Lähde: http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=1...

Simo Lampinen

ääh mitäihmettä :D

kaksi ensimmäistä virkettä tuli ihan järjen äänellä, mutta mikä ihme tämä porttiteorialäppä nyt oikein on? PorttiTEORIA on Yhdysvaltain Huumepropagandaministeriön 70luvulla kehittämä valhe joka on kumottu moneen kertaan jo ajat sitten. Soosoo! *heristää sormea täällä* tarkkuutta argumentointiin. Rintamaito on myöskin porttihuume tuon teorian mukaan!

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Rohkea ja hieno kirjoitus Jussilta, kiitos!

---

Ihmisyyden ehkä suurin tragedia on se, että pyrimme pakenemaan itsemme, toistemme ja vallitsevan todellisuuden kohtaamista kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Kyseistä keinovalikoimaa sanotaan elämänvalheiksi. Niihin lukeutuu mm: alkoholi, huumeet, uskonto, egoisimi/narsismi, materialisimi, kiire, työ, tulevaisuus, menneisyys, jne.

Elämä on kuitenkin tarkoitettu elettäväksi ja kohdattavaksi, eikä hukattavaksi.

Meidän on tultava takaisin harharaiteltamme ja pudotettava mukana kantamamme taakat.

Elämän kohtaaminen sellaisena kuin se on vaati rohkeutta ja vie aikaa, mutta sen on aina parempaa kuin elämä valheessa.

Käyttäjän rauskimon kuva
aleksi rautiainen

Jari Rutanen, ai en tiennytkään että on olemassa joku yksi todellisuus.

Vaikka sinä olisit valmis kohtaamaan todellisuuden sellaisena se kuin on, ethän riistä muilta mahdollisuutta kokea todellisuutta juuri niinkuin he haluavat?

Jotkut huumausaineet pystyvät romahduttamaan yhteiskunnallista nokkimisjärjestystä hetkeksi niin, että esimerkiksi sikariklubilla ihmisen voi kohdata ihmisenä, eikä kävelevänä status symbolina.

Huumausainepolitiikka on ihan täyttä geeneihin perustuvaa apartheid politiikkaa, toisilla alkoholi tuo onnen tunteen, kun taas toisilla joutuu menemään lain harmaalle puolelle, saavuttaakseen miellyttävän päihtymiskokemuksen, kun jo toisen alkoholi annoksen jälkeen alkavat krapulan oireet.

Kun säädeltyyn alkoholiin ja tupakkaan kuolee 8.5miljoonaa ihmistä vuosittain, eikä muut kyseisiä päihteitä haitattomammat päihteet ole sallittuja, tulee mieleen yksi kysymys, miksi?

Tulisiko lainsäädännön perustua jollain tasolla rationaalisuuteen?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hyvä Aleksi kun kysyit vielä tuota huumekantaani. Se jäi vielä mainitsematta:

Laillistaisin siis esim kannabiksen.

Mielestäni huumausaineita pitää reguloida, verottaa ja niiden käytöstä valistaa.

---

Filosofisessa mielessä absoluuttista todellisuutta ei ole olemassa, on vain erilaisia todellisuuskäsityksiä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen Vastaus kommenttiin #46

Vielä lisäystä: eli vastaukset löytyvät kohtaamalla ei pakenemalla.

Mitä tahansa keinoa voi käyttää kohtaamisen välttelyyn.

Olennaista on, että mitä tahansa me teemme/nautimme/käytämme, emme käytä sitä pakenemiseen. Arkisesti esim työ ja suorittaminen.

Anna Koo

Voin samaistua kirjoituksesi.. monta samaa asiaa läpikäyneenä. Hienoa,että kirjoitit näin avoimesti! Tsemppiä jatkoon ❤

Joonas Solla

Vittu sä olet Jussi hieno mies

Käyttäjän TeemuNystrm kuva
Teemu Nyström

Liberaali hieno kanta asiasta mikä vielä ratkaistava rauhanomaisin keinoin.

Janne Suuronen

Surullista, etteivät ihmiset uskalla kohdata sisintään päihteittä.
Surullista, ettei kaikilla uravanhemmilla ole riittävästi aikaa lapsilleen, antaa rakastavaa, välittävää, turvallista ja hyväksyvää kasvuympäristöä, vaan lapset ja nuoret joutuvat yksinään kohtaamaan ympäristön paineet; meitä epätäydellisiä vanhempia on Suomessa kymmeniä tuhansia. Riittämättömyyden tunne on monelle nuorelle tuttu olotila.

Jussi kirjoittaa:
"
Yhteiskuntamme on saanut meidät uskomaan että apu pahaan oloon ja jokaiseen muuhunkin vaivaan tulee aina ulkopuolelta. Joko lääkäreiltä, lääkkeistä, shoppailusta, kemikaaleja täynnä olevista ”terveysjogurteista” tai jostain muusta jota voit ostaa rahalla.
"
Siksi ei SDP, Vasemmistoliitto tai vaikkapa Vihreät. Vaan ensisijaisesti ehjä perhe on lapsen henkiselle kehitykselle paras kasvuympäristö. Yhteiskunnan tukiessä sekä rohkaistessa ehjiä perheitä. Siksi ei lääkkeet, päihteet kuten kannabis ! tai vaikkapa amfetamiini, vaan mieluummin henkiset lääkkeet; "kovalla kirkonpenkillä istuessa" ja tylsiä puheita kuunnellessa tulee väistämättä myös pohdiskeltua itseään ja tekemisiään, kohdattua itsensä.

Mieluummin henkisempi ja konservatiivisempi Suomi, kuin reippaita yhteiskunnallisia kokeiluja Jussin kuvailemine seurauksineen. Kannabiskin on vain yksi monista oreita lievittävistä lääkkeistä oyhteiskunnallisen kokeiluiden aiheuttamiin tauteihin.

Käyttäjän rauskimon kuva
aleksi rautiainen

Minusta on surullista, että toisten ihmisoikeuksien polkemista oikeutetaan toisten ihmisten arvomaailmalla, joka tuntuu järkkyvän toisten ihmisten päihdemieltymyksistä ja kaikki näyttää paremmalta sieltä omasta moraalisesta norsunluutornista, joka perustuu johonkin 2000vuotta vanhaan tekstiin, josta on niin monta tulkintaa, kun on lukijaakin.

Missä on sisäinen kristittysi? Käsittääkseni kristinuskon harjoittaminen oli taannoin vaikeampaa, jopa vainottua, onko kristityiltä unohtuneet nuo ajat, nyt kun on päästy valtavirtaan? Potki heikompaa jne? Huumeita käytetään vaikka raamattu olisi kaikkein paras vaihtoehto henki-elämänsä tyydyttämiseen objektiivisilla mittareilla mitattuna. On vain lainsäädännöllinen seikka, halutaanko haitat minimoida vai maksimoida. Päihteiden käyttö on joka tapauksessa osa ihmisyyttä, myös eläimet harrastavat sitä.

Myös aika huvittava teksti kokonaisuudessaan kristillisdemokraatilta, joka käsittääkseni hyväksyy kirkon päihteen jakamisen lainvastaisesti alaikäisille rippiviinin kohdalla. Mutta ilmeisesti viininjuominen on jollain henkisellä mittarilla henkisempää, kuin "reippaat yhteiskunnalliset kokeilut", jotka hyödyttäisivät ihmisoikeuksia.

Janne Suuronen

"Minusta on surullista, että toisten ihmisoikeuksien polkemista oikeutetaan toisten ihmisten arvomaailmalla,"

Pössyttely ihmisoikeus ? Go go go, yllyttäkää toinen toisianne aina vain ylemmälle ajattelun tasolle :) Mukava seurata, kuinka korkealle yllätte.

"...raamattu olisi kaikkein paras vaihtoehto henki-elämänsä tyydyttämiseen objektiivisilla mittareilla mitattuna"

Kiitos. Minä tosin en tällaista ole kirjoittanut, mutta ehkä maallinen puoluekantani saa lukijoita tekemään oletuksia.

Noin muutoin sekä sinua että muutamia muita kommentoijia kehottaisin kääntymään vaikkapa Ev.lut-kirkon ammattilaisten puoleen, mikäli uskonnolliset asiat askarruttavat.

Kristillisdemokraatit sen sijaan on maallinen puolue, johon myös vaikkapa ateistit ovat tervetulleita vaikuttamaan. Kunhan puolueohjelman mukaisesti allekirjoittavat, että Suomi pohjautuu kristillisiin arvoihin ja sellaisena Suomen myös haluamme säilyttää. Toki maailman muuttuessa myös itseä ja Suomea ajan hengessä mukana pitäen.

Käyttäjän rauskimon kuva
aleksi rautiainen Vastaus kommenttiin #57

"Pössyttely ihmisoikeus ? Go go go, yllyttäkää toinen toisianne aina vain ylemmälle ajattelun tasolle :) Mukava seurata, kuinka korkealle yllätte."

Argumentoi, ettei olisi?
"18. artikla Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omatunnon ja uskonnnon vapaus; tämä
oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä
uskonnon tai vakaumuksen julistamiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa,
sekä julkisesti että yksityisesti, opettamalla sekä harjoittamalla hartautta ja
uskonnollisia menoja."

Nosta itsesi ylemmälle moraalikäsitystasolle? Huvittavaa seurata nykykristityn lämminhenkistä suhtautumista erilaisen arvon omaavaan ihmiseen.

"...raamattu olisi kaikkein paras vaihtoehto henki-elämänsä tyydyttämiseen objektiivisilla mittareilla mitattuna"

Hienosti asiayhteydestä irroitettu tekstinpätkä, jos olisit lukenut koko tekstin, olisit huomannut sanan vaikka, en mielestäni ilmaissut sinun väittäneen näin, vaan tokaisin yleisesti "Vaikka raamattu olisi kaikkein paras vaihtoehto henki-elämänsä tyydyttämiseen objektiivisilla mittareilla mitattuna, niin silti joku käyttäisi huumausaineita tyydyttämään henki-elämäänsä."

"Noin muutoin sekä sinua että muutamia muita kommentoijia kehottaisin kääntymään vaikkapa Ev.lut-kirkon ammattilaisten puoleen, mikäli uskonnolliset asiat askarruttavat."

Itse olen jo kauan sitten eronnut kirkosta, koen että instituutio jonka yhtenä tarkoituksena on ylläpitää konservatiivisia arvoja toisten ihmisoikeuksien nojalla ei ole minua varten. Jos kristilliset arvot jossain määrin toteuisi, tai olisi menneet perille, kristityt olisivat etunenässä puolustamassa syrjittyjen oikeuksia.

"Kristillisdemokraatit sen sijaan on maallinen puolue, johon myös vaikkapa ateistit ovat tervetulleita vaikuttamaan. Kunhan puolueohjelman mukaisesti allekirjoittavat, että Suomi pohjautuu kristillisiin arvoihin ja sellaisena Suomen myös haluamme säilyttää. Toki maailman muuttuessa myös itseä ja Suomea ajan hengessä mukana pitäen."

Monille tuntuu olevan nuo "kristilliset arvot" aika suhteellinen käsite, joka venyy ja paukkuu vähän tunnelman mukaan, mikä nyt sattuu eniten kolauttavan omaa objektiivista moraalikäsitystä ja konservatiivisia arvoja.

Mille tuntuu valjastaa "henkiset arvot" osaksi passiivista holokaustia, josta kärsii noin 200miljoonaa "pössyttelijää" ympäri maailmaa?

Käyttäjän pjk841 kuva
Pirkka Keskinen Vastaus kommenttiin #57

"Pössyttely ihmisoikeus ?"

No, totta ihmeessä se on; tietenkin täytyy olla jokaisen ihmisoikeus tehdä omalle keholleen, mitä tahtoo, jos siitä ei aiheudu haittaa muille. Kieltolait ovat ihmisoikeuksien vastaisia.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Muistuttaisin raamatunjakeesta Matt. 15:11. Kristittynä tietänet sisällön. Ja kristittynä todennäköisesti keksit myös tekosyyn miksi se ei pätisi tämän kohdalla.

Mihin pirua enää tarvitaan raamattua lukemaan, kun kristikunta on vuosisatojen ajan tulkinnut "rakasta lähimmäistäsi" muotoon "vihaa lähimmäistäsi", ja "kääntäkää toinen poski" muotoon "minun tapani elää on ainoa oikea".

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Kiitos Janne mielipiteestäsi,

Minusta on surullista ettei ihmiset uskalla kohdata sisintään ylipäätänsä. Kannabis voi olla lääke tai päihde, riippuen täysin käyttäjästä. Niin voi olla suurinosa laillisista lääkkeistäkin, sillä erotuksella että Kannabiksen tutkitut haitat ovat lukuisia kertoja pienemmät(jos tämä on sinulle yllätys niin opiskele, huomaat kyllä). Surullista huomata ettet ole tutustunut aiheeseen syvällisesti ja ottanut selvää asioista, vaan puolustat ainoastaan sinun omaa totuuttasi jonka olet omaksunut muilta ihmisiltä todeksi.

Jos sinusta on surullista että uravanhemmilla ei ole riittävästi aikaa lapsilleen, joka on siis minustakin hyvin surullista, niin miksi et tee mitään muuttaaksesi sitä? Miksi alistut tähän kilpailuyhteiskuntaan missä kaikesta pitää kilpailla ja meillä ei ole aikaa tai energiaa kasvattaa lapsiamme puhtaasti rakkaudesta käsin?

Oletan että sinä elät kristillisten arvojen mukaan ja toimit sen mukaan miten sinulle on opetettu että on oiken ja väärin. Mutta oletko ikinä kokeillut kyseenalaistaa noita lapsesta asti opetettuja "totuuksia"? Vain kyseenalaistamalla ja itsetutkiskelulla voit ylipäätänsä selvittää mikä on oikeasti sinun mielestä oikein ja väärin, ei kirkon mielestä.

Kristinusko perutuu herran pelkoon, eli pelkoon. Silloin kun olet oikeasti kohdannut itsesi ja pelkosi, sinun elämästäsi katoaa pelot, myös tuo herranpelko jota kirkko ylläpitää, ja voit alkaa aidosti elämään rakkaudesta pelon sijaan. Jos rehellisesti sukeltaa itseensä ja mieleensä, huomaa että valtaosa "totuuksista" mihin koko elämäkatsomuksemme perustuu on muiden totuuksia. Jokaisen tulisi tehdä tuo matka ja selvittää mihin oikeasti uskoo ja seistä sen takana.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä että lasta ei tule kasvattaa yhdenkään puolueen perpektiivistä, ei SDP:n, Kokoomuksen, Keskustan tai Kristillisdemokraattien. Lapselle tulee antaa rakkautta ja tukea toteuttaa itseään rohkeasti sekä vapaus ja turva muodostaa omia mielipiteitä, tämä on jotain mitä nykyinen koulujärjestelmämme ei vielä onnistu tukemaan, päinvastoin. Mielestäni puolueet ylipäätänsä ovat yksi suurimpia esteitä onnellisen ja demokraattisen kansakunnan tiellä, koska ne lisäävät erillisyyden illusiota ja jakavat ihmisiä kasteihin.

Haluan rohkaista sinua Janne aloittamaan tuon matkan itseensä, ja ei sitä ei aloiteta kovalta kirkonpenkiltä kuuntelemalla jonkun toisen julistusta absoluuttisesta totuudesta, vaan ihan vaikka omasta sängystä käsin, koska loppujen lopuksi sinun ei tarvitse kuin sulkea silmäsi, olla hiljaa ja hengittää. Tiedän että useat ovat tehneet tämän matkan ilman kannabista tai muita lääkekasveja, ja se on optimaalitilanne, mutta jos tämä tuntuu epämiellyttävältä ja tuskaiselta, voit kokeilla pienen määrän Kannabista kanssa. Lupaan auttaa tässä jos ikinä otat yhteyttä.

Valtavasti rakkautta ja mahtavaa loppuvuotta! <3

Susanna Paananen

Hei Jussi,
kiitos omakohtaisesta mielipiteestäsi. Itselleni läheinen ihminen sairastui kannabiksen käytön aiheuttamaan psykoosiin ja sitä kautta paranoidiseen skitsofreniaan ja on jo edesmennyt oman köyden kautta :(.Itse olen sairastanut vakavaa masennusta läpi elämäni liittyen neurologiseen poikkeavuuteeni ja olen saanut avun tiiviistä terapiasta ja vielä tiiviimmästä tukiverkostosta :).Olen sitä mieltä, että apukeinoja on juuri niin paljon kuin on sairastaviakin...Kaikkea hyvää sinun elämääsi toivottaa Susanna P. ja Kolmen-Kopla (Kissani joista olen TODELLA riippuvainen)

Mika Jantunen

Sounds sosiaaliporno to me.
OU812!

Käyttäjän JuhaRytsl kuva
Juha Rytsölä

omakohtaisten tuntemusten yleistämistä . toivotaan,että
kundi pärjää

Käyttäjän JussiAhde kuva
Jussi Ahde

Aivan valtava ja nöyrä kiitos jokaiselle kommentoijalle, tykkääjälle ja jakajalle. Arvostan jokaista viestiä valtavasti ja tunnen suurta kiitollisuutta siitä että huomaan kuinka valmiita ihmiset ovat muutokselle. Olen ollut täysin häkeltynyt kommenttejen, tykkäysten sekä jakamisten määrästä, sekä myös siitä viestitulvasta minkä olen saanut puhelimen, Facebookin ja sähköpostin välityksellä elämäni ensimmäisen blogi-kirjoitukseni johdosta. En ole kerennyt lukea aivan jokaista mutta luen kyllä.

On ollut sydäntä lämmittävää huomata että vaikka jokainen tulkitsee kirjoitukseni omasta perspektiivistään käsin ja tulkitsee viestin sisällön sillä tietoisuudella minkä jokainen on omalla polullaan kerännyt, on valtava enemmistö ymmärtänyt viestini sisällön syvemmin kuin se että onko kannabis hyvästä vai pahasta. Minä toin esiin vain ja ainoastaan minun perspektiivin laajasta asiasta, eikä tarkoitukseni ole väittää mitään tai tuputtaa absoluuttista totuutta kenellekkän, koska tiedän että semmoista ei ole. Kunnioitan jokaisen omaa totuutta ja näkemystä. Jos minun näkemykseni kosketta jotain niin että se laittaa hänet ajatteleemaan itse näitä asioita, on kirjoitus täyttänyt tehtävänsä.

Toivon koko sydämmestäni että tämä kannustaisi ja rohkaisisi ihmisiä olemaan täysin rehellisiä, koska sille on ilmiselvästi tilaus. Me elämme yhteiskunnassa jossa esimerkiksi kansalle räikeä valehtelu hedän edustajiltaan on jo arkipäivää. Ihmiset janoavat rehellisyyttä. Suokaa sitä itsellenne ja toisillenne, se johdattaa aina parhaimpaan lopputulokseen vaikka se ei heti siltä vaikkuttaisikaan.

Käyttäjän pjk841 kuva
Pirkka Keskinen

"Jos minun näkemykseni kosketta jotain niin että se laittaa hänet ajatteleemaan itse näitä asioita, on kirjoitus täyttänyt tehtävänsä."

Onnistunut kirjoitus, onneksi olkoon! :)

Reetta Ojala

Kaikin tavoin hieno kirjoitus! Kiitos!

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Jussi, kommentoin jo blogin ilmestymisiltana kirjoitustasi kertomalla lyhyesti oman tarinani fb-seinälläsi. Nyt täytyy vaan onnitella. Nimittäin jos tämä oli eka blogisi, ja se on tähän mennessä kerännyt 3.2 tuhatta jakoa, niin ei yhtään hullumpi aloitus. :)

Käyttäjän JacobFinn kuva
Jacob Finn

Poika parka puhuu sekavia.
Mene nuorisopaykiatriselle osastolle tutustumaan miten kannabis aiheuttaa masennusta ja skitsofreniaa.
Lääkekäyttö vain MS tautiin ja vaikeisiin syöpäkipuihin.
Turhaa ja typerää addiktin raakkua kannabiksen puolesta.

Tupaskakin on vaarallista.

Käyttäjän JacobFinn kuva
Jacob Finn

Koskahan tänne jokuntyperys kirjoittaa blogin
Metu auttaa masennukseen.
http://www.liveleak.com/view?i=7ea_1307996665

Sanni Lehto

Omaa pään sisäistä mekkalaansa kun alkaa kuunnella ja keskittyy siihen, ettei ajatuksiaan pelkäisi tai tuomitsisi, saattaa tulla tästä vastustamisesta vieläkin huonompi olo. Kun myös pelon ja tuomitsemisenkin sallii itselleen täysin, ja hyväksyy sen, on mahdollista irtautua kivuliaastakin mielemme tuottamasta resistenssistä. :)

Salme Mäkelä

Hei Jussi
Ootko koskaan ajatellut että on paljon ihmisiä,vammaisia vanhuksia joilla ei ole ketään joka veisi heitä esim. Ulos. Siellä he istuvat päiväkausia yksinään. Sinä olet nuori mies terveet kädet ,jalat,pää voisitko autttaa lähimmäisiäsi etkä rypesi tuossa itsesäälissä. Sinä olet kuitenkin syntynyt onnellisten tähtien alla,varakkaassa perheessä, sinulla olisi kaikki mahdollisuudet menestyä elämässä,et vaa osaa niitä etuja käyttää. Oletko koskaan tehnyt iha n oikeita ruumiilista työtä.?Meillä on Suomessa tuhansia mummoja jotka joka päivä kantavat puita mökkiin ja lämmittävät puilla mökkiään, pienellä eläkkeellä elävät.Sinä kun vuokraat mökin erämaasta ,lapista siellä lienee sähkölämmitys joten et varmaan puilla lämmittämisestä tiedä mitään,tuskinpa osaat takkapuita tehdä,nehän on siellä jo valmiiksi pilkottuna, rahalla saa kaiken valmiiksi.Sieltä se lämpö tulee jostain ja vesikin kraanasta. Ei sen etee etelän poijan tarvitse raataa. Kokeilehan joskus ihan oikeasti ihan yksinkertaista elämää jossain erämaassa, itse teet kaiken, poimit jopa marjat,sienet itse,pimeydessä unikin tulee kun ei ole keinovalaistusta ympärillä, olen huomannut. Joten koeta tehdä oikeata työtä, ruumiillista työtä niin saat mielenrauhan sinäkin. Tämä Suomi on rakennettu oikealla työllä eikä kaikenmaailman pörssikeinoitteiluilla jossa vai odotetaan suuria voittoja ja istutaan jossain kehäkolmosen sisäpuolella nahkatuoleissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos Jussi, loistava kirjoitus. Ja tiedän että tämä on herättänyt monen ajatukset uudelle tasolle! Iso arvostus.

Toimituksen poiminnat